Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
IBBY - barnas litterære forum 50 år
Fredag 15. september er det duket for feiring. Ta turen til Observatoriegata 2 og et åpent arrangement.
Av Kari Hagen, 14. September 2006, kl. 6.52

IBBY Norge – Barnebokforum fyller 50 år

ibbylogo (2).jpgInternational Board on Books for Young People, har siden 1953 arbeidet som en international organisasjon for at barn skal ha tilgang til god barne- og ungdomslitteratur. Oganisasjonen ble stiftet i Basel i Sveits i 1953, arrangerer blandt annet kongresser og deler hvert annet år ut H. C. Andersenprisen.
Prisen er barnelitteraturens høyeste utmerkelse og kalles ofte «Den lille Nobelprisen» og selve prisen er en gullmedalje. Tormod Haugen mottok den høythengende prisen i 1990, og er den eneste norske forfatter som har blitt den tildelt.

Den norske seksjonen IBBY Norge - Barnebokforum, eller tidligerer Norsk Barnebokforum, er en frivillig organisasjon
for de som er interessert i å spre kunnskap om barne- og ungdomslitteratur.
Den ble i 1956 stiftet under navnet Norsk Kuratorium for Barne- og Ungdomsbøker. Medlemmene er organisasjoner og privatpersoner, og IBBY Norge ledes av et styre som er valgt blant medlemmene.

IBBY Norge arrangerer hvert år informasjonsmøter om årets barne- og ungdomsbøker og utgir medlemsbladet Barnebokforum som blant annet inneholder kursoversikter og omtale av aktuelle bøker. Norsk Barnebokforum deler også ut Askeladdprisen hvert annet år og gir faglige råd til bl.a. Utenriksdepartementet.

50-årsjubileet feires med åpent seminar om litteratur for barn og unge, med foredrag av Erna Osland, Ragnar Aalbu og Eirik Newth
. Arrangementet er gratis! Det foregår fra kl 12 – 16 fredag 15. september 2006. Adresse: Observatoriegata 2, 0254 Oslo (”Halvbroren” vis-à-vis Solli Bowling).



Del denne artikkelen på: