Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Norsk marinehistorisk atlas
Bli med på en spennende seilas gjennom vår maritime historie! Vigmostad & Bjørke med ny praktbok.
Av Kari Hagen, 26. September 2006, kl. 4.33

Norge har en spennende sjøfartshistorie! Dette verket forteller om handel, ferdsel, uroligheter, krig og fred - om vikinger, sjørøvere og kaprere. Verket forklarer også godt hvorfor Norge var et strategisk viktig land å ha kontroll over under 2. verdenskrig.

Norsk marinehistorisk atlasNorsk marinehistorisk atlas
Odd G. Engdal

Norge er nær knyttet til havet, både som inntektskilde og transportvei. Konflikter med andre sjømakter er en del av vår historie. Noen av konfliktene har fått en fredelig løsning, mens andre har ført til krigshandlinger.

Norsk Marinehistorisk Atlas presenterer et utvalg av vår sjøkrigshistorie og andre maritime forhold. Fra vikingtiden tar forfatteren oss fram til våre dager, ved hjelp av kartskisser, illustrasjoner og tekst.

Odd G. Engdal (f. 1946) har bakgrunn som vernepliktig offiser i feltartilleriet. Han var fra 1972-1998 bildearkivar ved Forsvarsmuseet. Engdal har vært bilderedaktør for en rekke historiske bøker og publikasjoner, blant annet de to første bindene av Norsk utenrikspolitikks historie og fembindsverket Norsk forsvarshistorie .



Del denne artikkelen på: