Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Ny diktsamling fra Einar Økland
I dag utgis diktsamlingen Krattet på badet av Einar Økland. Han har utgitt over 40 bøker innen ulike genre siden debuten i 1963.
Av Bent Johan Mosfjell, 12. September 2006, kl. 10.53

Einar ØklandEinar Økland (f. 1940) er for tiden kanskje best kjent for novellesamlingen Black and Decker og 20 andre historier. Økland forbindes med et variert forfatterskap der han har skrevet, essays, romaner, barnebøker og selvsagt dikt.

Økland har opp gjennom årene fått en rekke priser. Blant disse er Aschehougprisen i 1988 og Nynorsk litteraturpris i 1993.

Den nye diktsamlingen omhandler møte mellom ulike kulturer og mellom natur og kultur. Forlaget skriver følgende:

Krattet på badet

"Lesaren blir førd inn i landskap som er kjent og ukjent på same tid: Naturlandskapet med aurar og fluger, kunstlandskapet med figurar og monument, himmelen med skyer og ein måne som aldri sluttar å fascinere, og dunkle draumelandskap. Vi møter eit undrande, kritisk og oppfinnsamt blikk i tekstane. Med alvor og humor tek Økland oss med gjennom sine landskap og viser oss vår eiga verd gjennom poeten sine auge."


Del denne artikkelen på: