Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Per Petterson nominert til fransk prestisjepris
Per Petterson er nominert til den franske prestisjeprisen Le Prix Mèdicis 2006 for sin suksessroman "Ut å stjæle hester"
Av Kari Hagen, 16. September 2006, kl. 15.49

Ut å stjæle hesterPer Petterson er nominert til den franske litterære prestisjeprisen Le Prix Médicis 2006 i kategorien for oversatt litteratur for sin suksessroman UT OG STJÆLE HESTER. Det er ti nominerte til prisen, og blant disse er internasjonale navn som John Updike, Nicole Krauss og Jonathan Lethem. Prisen deles ut 30. oktober og neste nominasjonsliste offentliggjøres 4. oktober.

I fjor fikk Orhan Pamuk Le Prix Médicis for romanen SNØ.

Per Petterson har opplevd stor suksess med UT OG STJÆLE HESTER. Romanen lå på bestselgerlistene i mer enn 70 uker her hjemme. Petterson mottok Kritikerprisen og Bokhandlerprisen for denne boka, og i vår ble han tildelt den velrenommerte britiske litteraturprisen Independent Foreign Fiction Prize som første nordmann noensinne. Boka er nå ute i ti opplag i Tyskland og har ligget på Der Spiegels bestselgerliste. Pettersons bøker er oversatt til flere språk, blant annet tysk, fransk, russisk og engelsk


Del denne artikkelen på: