Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Spennende forlag med gode nyheter
Det nye og spennende bokforlaget Norske bøker har ikke bare et helt nytt forlagskonsept, men også et bredt og variert spekter av utgivelser
Av Kari Hagen, 17. September 2006, kl. 17.54

Fremmed makt
Thor-André Hanssen

Fremmed makt

Fremmed makt er en spenningsroman om inntrengere og uforklarlige, destruktive krefter. Fortellingen brettes ut gjennom en gammel manns beretninger fra Norge i krigsårene 1944 og 1945, med etterdønninger helt inn i vår tid - etterdønninger som det unget paret Per og Linn skal merke når de selv skal bevege seg inn i de fysiske omgivelsene hvor historien en gang hadde sitt utspring.

Thor-André Hanssen født 4.4.1970 er oppvokst i Mosjøen i Nordland og er bosatt i Groruddalen i Oslo med samboer og ett barn. Han har jobbet innen IT i forsikringsbransjen i snart 9 år og jobber i dag som systemutvikler innen Datavarehus. Dette er hans første bok.

Vakkert kjærlighetsdrama fra Vestlandet
Speilbilder
Øystein Bredesen

Speilbilder
Øystein Bredesen er en spennende mann utenom det vanlige. Til daglig jobber han som praktiserende lege, men på fritiden skaper han vakker litterær kunst.

Med romanen Speilbilder har han fanget en tidsånd og en lokal kultur på Vestlandet. Han har parallelt fokusert på kunstneriske prosesser, og mulige snarveier mot et mål. Det hele foregår i et drama, mellom de skrevne ord og de spilte toner, og i en kamp mot tiden.

Speilbilder er en roman i skjæringspunktet mellom spenning, drama, kunst
og kjærlighet. Rammen er fortellingen om hovedpersonen Edvards omstilling
fra bygdeliv til byliv, og de utfordringer han møter som butikkbetjent i en
forretning for herremanufaktur hos jøden Rabinowitz i mellomkrigstidens
Bergen. Romanens indre kjerne handler om to kunstnersjeler, orgelspilleren
og forfatteren Edvard, og pianisten Adelaine. Sammen skaper de noe de
kaller Speilbilder.

Nøttekongen
Bengt Rosing Borren

Nøttekongen
Nøttekongen er en helt herlig underholdende bok om menn, kvinner, tsjekkere, nordmenn, fotball, pils, kameratskap, korrupsjon, strippebarer og helt vanlige mennesker som på alle måter er helt uvanlige.

Bengt Rosing Borren har de siste 5 årene bodd og jobbet for Elkjøp i Praha. Han var drittlei av det evinnelige maset fra hans tsjekkiske kjæreste om at han hver kveld bare glante på fotball på TV. Så han spurte henne: "Hva faen vil du at jeg skal gjøre i stedet for da?" Hun svarte: "Whatever! Write a book!" Så han gjorde nettopp det.

Skrev bok hver eneste kveld og selvfølgelig fortsatte da det ustanselige maset fra flickan, som var sint pga fortsatt lite oppmerksomhet.

Som forhenværende frilansjournalist har denne forfatteren alltid vært interessert i å skrive. Gjerne fortelle ting på en litt annerledes måte enn hva som er gjengs. Denne delvis selvbiografiske humorboka er hans debutbok og er et produkt rett fra levra.

Menn som aldri leser bøker, vil synes at Nøttekongen er hylende morsom, Kvinner som er interessert i å vite hvordan menn fungerer vil få inside-informasjon de ellers bare kan drømme om, alle andre vil få god og sprudlende underholdning.

En bok utenom det vanlige.

Bengt Rosing Borren (f. 1975 på Lørenskog) er utdannet Siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen. Han jobber som Innkjøpssjef for et norsk firma i Øst-Europa.
Nøttekongen er forfatterens debutbok og er en bevisst sjangerløs bok. Til glede for de fleste, til ergrelse for enkelte.



Del denne artikkelen på: