Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Eirik Newth romandebuterer med fremtidsfabel
Bli med på en fantastisk reise gjennom tid og rom. Astronomen, forfatteren, oversetter og foreleser Eirik Newth i full utfoldelse.
Av Kari Hagen, 28. September 2006, kl. 11.30

Neopangea
Eirik Newth romandebuterer med framtidsfabelen Neopangea

Den mystiske professor Monteverdi gir brødrene Jan og Theo et tilbud de ikke kan si nei til: Hvis de overleverer en konvolutt, lover han å hjelpe foreldrene deres ut av fengselet. Problemet er at den som skal ha konvolutten lever tusenvis av kilometer unna, i år 3098. Slik begynner en vill ferd gjennom tid og rom, som fører Jan og Theo til Neopangea, et superkontinent 250 millioner år inn i framtiden.

Neopangea myldrer av skapninger så underlige at de kunne ha levd på en annen planet, og skjuler den største og farligste hemmeligheten i hele historien.

Eirik Newth (født 1964) er utdannet astronom, og har siden 1990 arbeidet som forfatter, oversetter og foreleser. Han har utgitt 18 bøker, er oversatt til 16 språk og har blant annet vunnet Brageprisen, Kulturdepartementets pris og Nordisk Barnebokpris for sin virksomhet. Eirik Newth arbeider også med radio- og fjernsynsproduksjon og er en ivrig vevforfatter på www.newth.net/eirik.

Eirik er for tiden svært aktuell som deltager i TV2’s publikumssuksess ”Skal vi danse”.


Del denne artikkelen på: