Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Slipp meg - boklansering og konsert hos Aschehoug
Storlansering av Ivo de Figueiredos nye bok med Ibsen som utgangspunkt og hovedpunkt på de unge lesere.
Av Kari Hagen, 13. September 2006, kl. 10.56

figueiredo.jpgTirsdag 19. september klokka tre kler rockebandet Black Debbath seg igjen i sjakett og flosshatt for å hylle den gamle mester. Ivo de Figueiredo har på oppdrag fra Aschehoug og Ibsen-året skrevet en en bok med Ibsen som utgangspunkt, men med møtet med unge lesere som hovedpunkt.

Boka skal gies bort til alle i Norge som er 17, noe som feires med åpen gratiskonsert i Aschehougs bakgård førstkommende tirsdag. Før musikken blir forfatteren bokbadet av en i målgruppa - Hartvig Nissen-eleven Malin Pettersen (Ibsenstafett-deltaker og kjent fra fjorårets Idol).

SLIPP MEG
er blitt til i samarbeid mellom historiker og forfatter Ivo de Figueiredo, fotografen Jo Michael de Figueiredo og formgiver Maya Lie. De to sistnevnte har laget bøker før, men det er første gang brødreparet jobber sammen.

Resultatet er blitt en bok du ikke har sett før. SLIPP MEG er en bok å bla i, og en bok å tenke over. Boka tar for seg sentrale emner i Ibsens forfatterskap og aktualiserer Ibsen for nye lesere. de Figueiredo gjenforteller dramaene "Brand, "Peer Gynt", "Et dukkehjem", "Gjengangere"og"Villanden som spennende noveller, mens han i avslutningen av hvert kapittel stiller spørsmål knyttet til vår 2000-talls-hverdag. Boken består også av slagord og reklameliknende oppslag hvor Ibsens budskap framtrer i utfordrende og nye sammenhenger.

Ivo de Figueiredo er kjent som en av Norges dyktigste og mest underholdende sakprosaforfattere, men det er første gang han prøver seg for ungdom. SLIPP MEG distribueres som klassesett til alle landets 10. klasser, samt som personlig gave til 17-åringene i den videregående skolen. Sparebankstiftelsen DnB NOR og Utdanningsdirektoratet har muliggjort utgivelsen av boka.
SLIPP MEG blir solgt over disk i bokhandelen også.


Del denne artikkelen på: