Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Bok i sentrum
For tiende år på rad arrangerer Tanum og Bokklubben Bok i sentrum i Spikersuppa. Fra torsdag 26. til søndag 29. oktober får publikum oppleve et sentrum fylt av litteratur og leselyst
Av Kari Hagen, 25. Oktober 2006, kl. 9.00

Bok i Sentrum 2006

Torsdag 26. oktober åpner Norges største kulturfestival. Mer enn 150 forfattere presenterer seg gjennom 100 programposter på fire scener i løpet av fire dager.

Bok i sentrum byr på et bredt program med opplesning, intervjuer, debatter og god mulighet til å gjøre seg kjent med bokhøstens mest aktuelle forfattere.

Programmet viser hele bredden i den norske bokhøsten, fra skjønnlitterære forfattere som Erik Fosnes Hansen, Dag Solstad, Anne Karin Elstad og Trude Marstein til biografier om Kari Traa, Kong Harald V og Jakob Sande.

Vi har programposter for barn og voksne. Torsdag og fredag formiddag fylles teltet av 2500 skoleelever, fordelt på alle trinn i grunnskolen.
På fredagen inviterer vi lærere i ungdomsskolen til heldags inspirasjonsseminar om leselyst.
Alt er gratis å delta på!

Høydepunkter under årets Bok i sentrum:

Litteraturkafé. Møt blant annet Anne Karin Elstad, Erik Fosnes Hansen, Mikael Niemi, Margaret Skjelbred og Kjartan Fløgstad - og omvendt. To av Norges aller fremste forfattere møtes for å diskutere litteratur, samfunn og hverandre. Programleder: Cathrine Sandnes

Boklansering: Per Egil Hegge lanserer Kong Harald V, en autorisert kongebiografi. I samtale med Marte Spurkland. Åpen pressekonferanse. Torsdag 26. oktober, Saras telt kl. 11.00.

Debatt: Norsk integreringspolitikk Har Norge en integreringspolitikk og kan man i tilfelle si at den er vellykket? Panel: Hege Storhaug, forfatteren bak "Men størst av alt er friheten. Om innvandringens konsekvenser", Ap-politiker Arild Stokkan Grande, FrP-politiker Per-Willy Amundsen SVs Akhtar Chaudhry. Debattleder: Martine Aurdal.
Torsdag 26. oktober, Saras telt kl. 18.00

Litteraturkafé: Litteraturens steder Levi Henriksen, Lene Wikander, Torgrim Eggen og Toril Brekke har alle skrevet romaner hvor stedet er sentralt i handlingen og bidrar til dype spor i hovedpersonene. Programleder: Sarah Sørheim.
Torsdag 26. oktober, kl. 18.00 på Hovedscenen i teltet

Ungdom møter forfattere til debatt om hva en god ungdomsbok er. Harald Rosenløw Eeg, Ingelin Røssland og Kjetil Johnsen møter elever fra tre ulike ungdomsskoler i Oslo og diskuterer hva som gjør en bok verdt å lese. Programleder: Aslak Sira Myhre.
Torsdag 26. oktober, kl. 10.00 Norlandia Karl Johan Hotell

Stella Polaris. Festgjøgleri med 20 gjøglere fra Norges beste gjøglertrupp. Se fram til en gateforestilling med heftig musikk, atletiske øvelser og en ekspolosjon av farger og rytmer.
Lørdag 29. oktober kl. 13.00 utenfor teltet på Karl Johan.

Seminar for skrivelystne
Forfatterne Levi Henriksen, Anne B. Ragde, Trude Marstein og Helene Uri deler erfaring fra egen forfattervirksomhet.
Hva gir inspirasjon, hvordan komme over skrivesperren, og når er det riktig å ta kontakt med et forlag er spørsmål som berøres. Ingen spesielle forkunnskaper er nødvendig for å delta på seminaret. Deltagerne kan ikke forvente individuelle tilbakemeldinger på egne tekster.
Deltageravgift kr 500,- Begrenset antall plasser.

Her finner du fullstendig program for arrangementet


Åpningstider:
Torsdag 26.10 kl 10.00 - 22.00
Fredag 27.10 kl 10.00 - 22.00
Lørdag 28.10 kl 10.00 - 22.00
Søndag 29.10 kl 11.30 - 17.00

Tilreisende til Bok i sentrum?
Gode hotelltilbud på Norlandia Karl Johan Hotell
Bok i sentrum-tilbud: 840,- for dobbeltrom inkl. frokost
Booking på 23161700 eller service@karljohan.norlandia.no
Bookingkode "Bok i sentrum" må oppgis for å få rabatt.

--------------------------------------------------------------------------------





Del denne artikkelen på: