Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Fest med Løvekvinnen
I går var det lanseringsfest i forbindelse med utgivelsen av Erik Fosnes Hansens nye bok, Løvekvinnen. Vi fikk høre forfatterens stemmeprakt på mer enn en måte.
Av Bent Johan Mosfjell, 27. Oktober 2006, kl. 9.52

Erik Fosnes Hansen leserI litterære omgivelser i Norli bokhandel var folk samlet for å høre Erik Fosnes Hansen lese fra sin bok og for feire etterpå. Etter innledende rosende ord fra bokhandler og forlegger slo forfatteren selv an stemningen ved å sitere fra innbydelsen - med skjult henvisning til manglede punktum.

Forfatteren vil lese et utdrag fra boken Vin og fingermat.

Erik Fosnes Hansen er en strålende oppleser. Det er nesten så man får mer lyst på lydboken enn selve boken.

- Det føltes litt rart første gang jeg leste for et publikum, men etterhvert er det veldig naturlig. Jeg leser setninger fra boken høyt for meg selv mens jeg skriver boken. På den måten får man en bedre følelse av språket, avslører Fosnes Hansen.

Han forteller om at han ikke har spesielle forventninger i forbindelse med en bokutgivelse, men selvsagt forhåpninger. Han håper mennesker vil like skikkelsen hans, løvekvinnen. De har jobbet i halvannet år bare med omslaget.

Vi lurer selvsagt på hvordan selve lanseringen er.

- Det er mange følelser i sving, alt fra jubel til angst. Alt kommer så tett, det skjer på en gang. Jeg har også litt lampefeber, det står mye på spill. Det er en bok som jeg har jobbet lenge med.

Denne kvelden var det imidlertid ingen tvil om at han først og fremst koste seg. Han leste to avsnitt fra boken. Det siste handlet om å bo ved en toglinje, noe forfatteren selv hadde gjort. I likhet med hans gamle venn Finn Kalvik.

Erik Fosnes Hansen hadde regnet ut at de to tilsammen hadde opplevd 1 728 000 togpasseringer. De måtte derfor synge en passende sang sammen. Tekst av Erik Fosnes Hansen og musikk av Finn Kalvik. De lovte mer til neste år.

Erik Fosnes Hansen og Finn Kalvik


Del denne artikkelen på: