Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Kultroman fra Gerhard Henschel
Det lille forlaget Fritt Forlag AS har sikret seg rettighetene til kultromanen ” Den trettende Beatle” av Gerhard Henschel. Boken vil lanseres i midten av november og vil bli trykket i et førsteopplag på 5 000.
Av Kari Hagen, 13. Oktober 2006, kl. 15.11

Beatles roman fra Fritt Forlag.

En eventyrlig trip til the swinging sixties

Hva kan en Beatles-fan ønske seg når han møter en god fe? Bortsett fra en haug med penger, først og fremst en reise i tid og rom til London i 1966, for å forhindre at John Lennon blir kjent med Yoko Ono.

Vel fremme kaller han seg Billy Shears og tar inn på en suite på Ritz. Og etter bare noen få dager roter han til popmusikkhistorien – så til de grader at han nesten ikke selv kjenner den igjen: altfor tidlig står plutselig slutten for the Beatles for døren, og Billy Shears, det omvandrende popleksikon, har hendene fulle med å reparere de skadene han har utrettet på den gloriøse fortiden.

I den forbindelsen kommer hans veier til å krysse Jimi Hendrix, Brian Jones, Marianne Faithfull, Mick Jagger, Keith Richards, David Bowie, Janis Joplin, alle fire Beatles og ikke minst Yoko Ono. I embeds medfør kommer Billy Shears til New York og til California, der ham blir en skamplett på den legendariske Monterey Pop Festival, og dessuten til Vest-Berlin, der utenomparlamentarisk opposisjon og ridende politi har ventet på nettopp en som ham.

Men så, i den legendariske Kjærlighetens Sommer, blir Billys skjebne en ganske annen enn han selv hadde trodd var mulig.

- En helt fantastisk og velskrevet roman som vil være et must for alle musikkinteresserte i følge den entusiastiske forleggeren Øyvind Asbjørnsen i Fritt Forlag.

Forfatteren Gerhard Henschel, (1962) har utgitt brevromanen ”De elskende” (2002), ”Verdens mest kaotiske grafikk” (2003) og ”Barndomsroman” (2004). Sammen med Kathrin Passig har han oversatt første bind av Bob Dylans selvbiografi (”Chronicles: Volume One, 2004).


Del denne artikkelen på: