Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Leif J@nsson
Leif Jansson er en fiktiv, pensjonert historielærer som kjeder seg og lurer på mye rart, og den kombinasjonen får kreativiteten i gang.
Av Kari Hagen, 13. November 2006, kl. 9.54

Leif J@nssonCommentum forlag lanserer Magne Hovdens humorisktiske Leif J@nnson

Jansson sender en rekke e-poster til organisasjoner, politiske parti, konsern og forskjellige informasjonskontor, for å ta rede på ting og tang, og for å avkrefte teoriene til sin gode, men tvilsomme, kamerat Ruben Lerke.

Og svarene han får er morsomme, alvorlige, ærlige, overbærende, sinte, belærende, høflige, medfølende, fornærmede og underholdende. E-postene er virkelige, selv om Leif Jansson og hans kamerat er oppdiktede personer.

Ifølge Leif Janssons venn Ruben Lerke befinner Napoleons hatt seg i Sør-Varanger. Hva Vigdis Våvang i Sør-Varanger historielag svarte på den henvendelsen kan du lese om i Magne Hovdens bok om hans fiktive figur Leif Jansson.

Vigdis Våvangs svar på det noe underlige spørsmålet, er bare ett av 50 ulike epostsvar som Magne Hovden i løpet av ett år fikk fra en rekke organisasjoner, politiske parti, konsern og informasjonskontor. Hovden har gått P4s radiofigur Willy Røret i næringa, men brukt e-post istedenfor telefonen. Med sin kreative galskap har Hovden satt mang en informasjonskonsulent på prøve.

– Det sitter en hel mengde informasjonsrådgivere rundt om i landet som ikke har stort annet å gjøre enn å svare på en masse rare spørsmål. Så jeg fant ut at jeg skulle gi dem litt å gjøre, sier Hovden til Sør-Varanger Avis i anledning lanseringen av boken i Kirkenes forrige lørdag.

Det er ikke alltid like enkelt å vite hva man skal svare når Ruben Lerke har hørt at Skibladner har blitt brukt til innspilling av pornofilmen “Het damp”, eller å være sykepleier ved Osloakutten når Jansson undrer seg over om kona egentlig har vært der og gjennomført en plastisk operasjon og ikke på ferie på Kos slik hun sier. Eller hva med forespørselen til Rica Gardermoen om å få sengen festet vertikalt til veggen siden Jansson lider av Vertikalgradient Hemostose, hva nå enn det er. Jansson fikk heldigvis overnattet hos en kompis på Jessheim, men resepsjonssjef Ida Melien ved Rica Gardermoen skal ha all ære for sin hederlige innsats for å innfri Janssons ønsker.

– Det har vært veldig gøy å holde på med boken og de aller fleste har kommet frem med ganske så utfyllende svar uansett hvor spesiell henvendelsen har vært, sier Hovden til Sør-Varanger Avis.


Del denne artikkelen på: