Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Prisbelønt serie til filmen
Lian Hearn kommer nå med den fjerde boken i serien Otorienes tid. Den prisbelønnte serien er nå kjøpt inn for filmatisering.
Av Kari Hagen, 22. November 2006, kl. 9.06

Lian Hearn
Barn av Otori

Lian Hearn.jpgOtorienes tid er en intens spennings- og kjærlighetshistorie som utspiller seg i et mystisk, føydalt japansk miljø, hvor krigerske klaner, hemmelige allianser, høye æresbegreper og forrykende sverdkamper er en del av historien.
Det er også historien om en gutt som på en reise får kjennskap til en skjult skjebne.

Nå er fjerde bok i serien klar.

I Barn av Otori er Takeo blitt en godt voksen mann.
Sammen med sin vakre og begavede Kaede har han fått tre barn, tre jenter. Takeo og Kaede styrer sitt rike med klokskap og innsikt.
De elskes av sitt folksynlige og usynlige fiendene? Hvem kan han stole på? Vil Keiseren, som plutselig gjør krav på hans rike, bli en venn eller fiende?
Vil Takeos hemmelige sønn virkelig drep, men gamle klans- og familiefeider lurer like under overflaten.
Kan Takeo klare seg mot alle de e sin far? Vil hans tvillingdøtres underlige talenter hjelpe eller ødelegge ham?

Oversetter Fartein Døvle Jonassen vant Kulturdepartementets oversetterpris for barne- og ungdomsbøker 2005 for serien om Otorienes tid.

Bøkene er kjøpt inn for filmatisering.

Otorienes tidLian Hearn studerte moderne språk ved Oxford universitet og arbeidet som filmkritiker og kunstredaktør i London før hun bosatte seg i Australia. Hun har alltid interessert seg for Japan, har studert det japanske språket og besøkt landet mange ganger. Hennes sterke interesse førte til at hun skrev trilogien Otorienes tid og denne oppfølgeren, Barn av Otori.

Lian Hearn er tildelt både den svenske Peter Pan-prisen og den tyske Deutscher Jugendliteraturpreis for Det syngende gulvet.

Tidligere bøker i serien: 1) Det syngende gulvet (2004), 2) Hegrens tegn (2005), 3) I lys av månen (2005).

Disse tre finnes også som pocket i Griff-serien, til kr 99,-. Griff-serien inneholder det beste innen fantasy, fabler og eventyr. Griff-bøkene er både klassikere og nye bøker, av både norske og utenlandske forfattere.

”Bøkene om Otorienes tid hensetter meg til et annet univers, en annen tid.
Utrolig detaljert og fascinerende skildret.” Anne B. Ragde"


Del denne artikkelen på: