Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Årets vinner av Bokhandlerprisen 2006 kåret
Erik Fosnes Hansen ble årets vinneren av Bokhandlerprisen, vi gratulerer!
Av Kari Hagen, 21. November 2006, kl. 16.46

Dette skrev bokhandlerforeningen:

Løvekvinnen"Bokhandlerprisen 2006 tildelt Erik Fosnes Hansen
Årets bokhandlerpris er tildelt Erik Fosnes Hansen for boken Løvekvinnen".
Prisen ble overrakt av kultur- og kirkeminister Trond Giske i dag.

"Løvekvinnen" er Erik Fosnes Hansens første roman på 8 år. Boken handler om å være annerledes. Det er en storslagen og gripende fortelling om å være alene.
Forrige roman var "Beretninger om beskyttelse" som han også fikk Bokhandlerprisen for. Erik Fosnes Hansen er den andre forfatteren som har mottatt Bokhandlerprisen to ganger.

Vinneren av bokhandlerprisen kåres etter avstemming der alle som arbeider i norsk bokhandel får anledning til å stemme. Bokhandlerprisen deles ut til en norsk forfatter av en av årets bøker innenfor skjønn/generell litteratur og barne- og ungdomsbøker. "

Forlagets omtale:

Erik Fosnes Hansen.jpg
I den samme natt som moren dør, blir Eva Arctander født. Eva er en sjeldenhet, som skremmer og fascinerer. Ingen på stedet har sett eller hørt om noe lignede før. Hennes far, stasjonsmesteren, er flink til å holde ting skjult, -- ikke bare sine egne følelser, men også sitt eget barn. Men Eva, som lever bak en maske av fullstendig annerledeshet, blir etterhvert også en mester i å skjule ting, såvel overfor andre som for seg selv.

Løvekvinnen er en stor og fabulerende roman om ensomhet, oppvekst og omtilblivelsen av en unik og sterk personlighet.


Del denne artikkelen på: