Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Annerledes svensk bokhandel
På søndag var jeg i Sverige og besøkte en svensk bokhandel. Den hadde et kjempetilbud som mangler i Norge.
Av Bent Johan Mosfjell, 19. Desember 2006, kl. 11.07

Akademibokhandeln

Personalens favorittJeg er ikke spesielt glad i å lese svensk, men jeg har vanskelig for å gå forbi en bokhandel uten å gå innom, spesielt i et annet land. Jeg er nysgjerrig på hvilke bøker som selger, hva slags utvalg de har og ikke minst hva som skiller en svensk bokhandel fra en norsk.

Denne søndagen var jeg på Norstan handlesenter i Gøteborg og der fant jeg plutselig Akademibokhandeln. Jeg må innrømme at den ved første øyekast ikke skilte seg så mye fra de jeg fant her hjemme.

Orhan Pamuk toppet bestselgerlisten foran Jan Guillou. Personalets absolutte favoritt var "Flickan som lekte med elden" av Stieg Larsson.

Det var imidlertid en plakat og en hylle som fanget oppmerksomheten min spesielt.

"Läsecirkeln - Läs 52 böcker för bara 299,-"

- Dette tilbudet er veldig populært blant våre kunder, kunne en hyggelig dame i butikken fortelle meg.

LäsecirkelnFor 299 kr i året - det gjelder fra 1. september til 31. august - kan man låne inntil 52 bøker og beholde en av dem. Bøkene ligger innbundet med plastomslaget i en egen hylle.

- Det er bare å ta en bok, gå til informasjonen og registrere den. Du kan bytte bok hver dag om ønskelig og levere dem i en hvilken som helst av våre butikker over hele landet.

I vårt naboland driver de kommersielle bokhandlerne altså en form for utlånsvirksomhet til kundene sine. For 299 som jo ikke er mer enn en bok koster, kan man få låne ytterligere 51 bøker. Her er det mulig å få lest mye bøker billig. Kanskje et alternativ til bibliotekene?

- Vi har drevet med dette i mange år. Så sluttet vi med det en stund før det kom tilbake igjen for noen år siden.

Bøkene man kan låne er blant de nyeste som er utgitt. Utvalget av bøker er bretd, men med en overvekt av krim. Bøkene blir tilgjengelige etterhvert som de gis ut. Den eneste norske forfatteren som var omtalt i den siste brosjyren med bøker til Läsecirkeln var Jo Nesbø med Frälsaren. Det er ikke bare i Norge at Nesbø er populær.

Läsecirkeln


Del denne artikkelen på: