Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Boksignering med Thorvald Steen
Førjusltiden er full av boksigneringer. I kveld var en av de siste hos Norli i unversitetsgaten
Av Bent Johan Mosfjell, 22. Desember 2006, kl. 22.01

Thorvald Steen

Listen over forfattere hos Norli i julestria er lang. Ari Behn, Dag Solstad, Lars Saabye Christensen, Torgrim Eggen, Tove Nilsen, Arne Brimi, Anne Holt, Kjell Magne Bondevik, Erik Fosnes Hansen og Anne Karin Elstad.

Torvald Steen er sistemann ut før julefreden senker seg.

- Jeg har deltatt på sju boksigneringer nå før jul, tre sammen med Tove Nilsen. Min bok kom ut ganske tidlig i høst, så jeg hadde en signeringsrunde da også. Ved å stille opp nå før jul også, bidrar jeg til å holde oppe interessen for boken over jul.

Høstens bok fra Thorvald Steen heter Vekten av snøkrystaller og tar oss med tilbake til 1970. Den handler om en 14 åring som vil bli skihopper og som får beskjed av legen om at han lider av en uhelbredelig sykdom.

- Er du fornøyd med bokens mottagelse?

- Ja, det er jeg. Jeg har skrevet mange bøker, men det er første gang så mye av den er relatert til meg som person.

Thorvald SteenSteen forteller om at han reist svært mye rundt i høst for å prate om boken. Han har vært tre ganger i Stavanger og Bergen, to ganger i Trondheim, en gang i Svolvær og mange andre plasser. Mens vi prater kommer flere innom for å få boken signert.

- Det er aldri lett å vite hvordan slike offisielle signeringer blir.

Det kom innom en mann som fortalte at rett etter at han hadde lest Den lille hesten, så så han noe i Italia som falt sammen med et poeng i boken. Det kom innom en gammel venn av Steen som ville ha to signerte bøker, en til seg selv og en til sin nevø. De prater litt om løst og fast og Steen viser han et avsnitt i boken.

- Det er alltid mye forskjellige mennesker som kommer innom. Det er en del som vil ha råd. av og til er jeg nesten en sosial aktør.

- Jeg har hørt deg flere ganger og du har fortalt at det er lett for en statsminister å stå frem med en psykisk lidelse, men vanlige folk bør holde tett.

- Samfunnet er ikke forberedt og i stand til å ta imot åpenhet. Det kan være et påskudd for å sparke deg fra jobben. Man får ikke noe igjen for åpenhet bortsett fra en risiko for at det blir misbrukt.

Steen fortsetter med signeringen mens vi beveger oss ut i Oslos julestemning.



Del denne artikkelen på: