Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Nye forfattere til Juritzen Forlag
Arve Juritzen forteller at Elin Brodin og Henning Hagerup nå vender Gyldendal ryggen.
Av Bent Johan Mosfjell, 11. Desember 2006, kl. 20.22

Elin Brodin og Henning Hagerup

– Vi har begge brukt større forlag til nå, men det er ikke til å komme bort fra at de gamle mastodontene iblant kan bli noe tungrodde. Vi føler dessuten at vi trenger litt miljøforandring. juritzen forlag virker som et friskt og spennende alternativ, med kompetente folk, og vi ser frem til å samarbeide med dem, sier Elin Brodin og Henning Hagerup.

– Dette er jeg stolt av, sier Arve Juritzen. Når to så etablerte forfattere velger Juritzen forlag, viser det at vår satsing på norsk skjønnlitteratur blir tatt på alvor. Nå skal vi brette opp ermene og sørge for at Brodin og Hagerups bok kommer frem til mange lesere slik den fortjener. Det er en særdeles god bok, og spesiell.

Boken heter ”Banemann” og er en spenningsroman. Den utkommer neste år, men endelig dato er ikke fastsatt.

- I første omgang er vi kun blitt enige om utgivelse av en bok, så får vi se hvordan samarbeidet går, forteller Juritzen til Bokavisen.

- Hva kan du gi forfatterne som de store forlagene ikke kan?

- Fokus og mer oppmerksomhet. Vi velger kun ut bøker vi har tro på, mens de store har en A- og en B-liste. Det er ikke alle som får den oppfølgingen de ønsker hos de store, noe som ikke er hyggelig når man er forfatter. Vi derimot satser skikkelig på alle vi utgir.

- Dere er ikke med å Forleggerforeningen og er ikke bundet av bransjeavtalene. Kan dere gi forfatterne bedre avtaler?

- Jeg synes opplegget er litt hyklersk. Hvem er det som tror at forfattere som Jo Nesbø eller Unni Lindell får standardkontrakter? Hos oss har hver forfatter en individuell avtale.

Juritzen er godt fornøyd med høsten og mener at forlaget har blitt tatt veldig seriøst og ordentlig imot av bokkjedene og andre aktører.

- Det tar imidlertid lang tid å lage god skjønnlitteratur, så vi er tålmodige. Vi får imidlertid mange henvendelser fra forfattere som vurderer å skifte til vårt forlag.

- Vi har merket oss at både hjemmesidene til juritzen og pressemeldingene deres er mer profesjonelle enn til de tradisjonelle forlagene. I hvilken grad har din mediebakgrunn vært en fordel for Juritzen Forlag?

- Kommunikasjon er mitt fag, det er det jeg har drevet med. Det har jo en god del forfattere også sett, det er en grunn til at de vurderer mitt forlag. Høsten har vært tøff med mange nye bøker fra kjente forfattere, så det har vært hardt å komme igjennom. Jeg synes uansett at vi har lykkes bra med å få markedsført våre bøker.

Elin Brodin debuterte 20 år gammel med ”Morgen i aftenlandet”. Hun har markert seg ettertrykkelig i norsk litteratur med sine 25 bøker for barn, ungdom og voksne. Brodin har vunnet en rekke priser, og er oversatt til flere språk.

Elin Brodin har utgitt de fleste av sine romaner hos Aschehoug, men sammen med Henning Hagerup har hun de siste årene utgitt to spenningsromaner på Gyldendal.

Henning Hagerup er forfatter, kritiker og oversetter. Han skriver for flere tidsskrifter, og har tidligere vært redaktør i Vagant. Hagerup har mottatt mange utmerkelser for sitt virke som kritiker og oversetter. Nylig oversatte han den offisielle oppfølgeren til J.M. Barries ”Peter Pan”.

Elin Brodin, Arve Juritzen og Henning Hagerup


Del denne artikkelen på: