Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Kongebøker
I dag ville Elvis fylt 72 år. Det er skrevet en mengde bøker om Elvis og vi synes det er på plass med en liten guide.
Av Bent Johan Mosfjell, 8. Januar 2007, kl. 13.58

Elvis Presley- Vi har mellom 60 og 80 bøker med Elvis til salgs, forteller Arne Metzner som er daglig leder i Flaming Star, den offisielle norske Elvis fanklubben.

Metzner selger Elvis-effekter for mer enn en million i året. Det går mest i plater og dvder, men også bøkene selger jevnt og trutt.

- Jeg har solgt et par bøker i dag. Det kommer en del bestillinger på telefon, men nå kommer det meste på e-mail. Jeg fikk 32 mail i helgen som jeg skal svare på i dag. Den boken som selger mest jevnt over er The Concert years 1969-1977.

Boken er skrevet av nordmannen Stein Erik Skar og inneholder detaljert oversikt over alle Elvis' konserter i de aktuelle årene.

Elvis på kloss hold- For øvrig selger vi bra av Joe Tunzis bøker om Elvis og Elvis på Kloss hold av Yngvar Hold.

På sine hjemmesider har Flaming Star en egen bokside med oversikt over bøkene de har til salgs. Her finner du alt fra en reisebok til en bok med ord-rett dokumentasjon over intervjuer med Elvis.

På norsk er det to bøker som stiller i en særklasse. Den ene er Yngvar Holms bok fra hans møter med Elvis. Den andre er Kjetil Rolnes sin bok Elvis

Metzner kan imidlertid fortelle at Flaming Star utgir en egen bok om Elvis i løpet av våren. Den skal fortelle historien om Elvis i Norge.

Elvis- Er det noen bøker om Elvis som du har spesielt lyst til å anbefale?

- Ja, jeg synes bøkene til Peter Guralnick er ekstra gode. De var veldig spennende.

Bøkene han snakker om er de to bøkene Last train to Memphis og Careless love. De er kanskje ansett som de to viktigste biografiene over Elvis.

For øvrig fikk jeg 27241 treff da jeg søkte på Elvis i bokseksjonen til Amazon.com. Her er de 12 første.


Del denne artikkelen på: