Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Krig og whiskey fra Pegasus
Men ikke før til høsten. Vårlisten er imidlertid klar, med spenning, hester og båt
Av Bent Johan Mosfjell, 22. Januar 2007, kl. 11.23

Den store ridehåndbokenHaagen Sund som driver Pegasus Forlag, er travelt opptatt når vi ringer ham.

- Det er mye styr med hesteboken som jeg utgir akkurat nå, forsinkelser hos Forlagssentralen.

Boken han snakker om er Den store ridehåndboken. Den er trykt i Hong Kong, men det er ikke kilden til stresset.

- Vi har kontrakt med et kjent engelsk forlag som vi kjøper ferdige bøker av. Vi står selvsagt for oversettelsen, men de ordner trykking og annet praktisk arbeid.

Pegasus Forlag er kjent for sine store, flotte bøker. Ifjor gav de ut Skip - 5000 år med maritimt eventyr, og til høsten kommer en ny bok av samme type. Slag - krighistorie gjennom 5000 år og en bok av Michael Jackson om Whiskey.

- Er det en spesiell grunn til at du gir ut så mange maritime bøker?

- Det skyldes forleggerens egen interesse, jeg er blant annet en ivrig seiler.

ReddhareVed siden av bøker om hav og hest, virker det som om forlaget satser på spenningsbøker. De utgir tre slike i vår.

- Reddhare er andre boken om Tom Thorne, og Mark Billingham fikk Sherlock-prisen for denne rollefiguren i 2003. Prisen gis til en spesielt interessant ny karakter innen denne genren.

De to andre spenningsbøkene er en ny bok av Alex Barcley som utgis nesten simultant med den engelske originalutgaven, og en bok om Dalziel og Pascoe, kjent fra NRK.

- Dalziels død er den siste boken til Reginald Hill som er en eldre krimforfatter som ofte nevnes i samme åndedrag som P. D. James.

Haagen Sund jobbet i en årrekke med utgivelse av bøker før han hadde et opphold på 12 år. I 2005 startet han opp igjen.

- Jeg hadde lyst til å gjøre det jeg synes er morsomst her på jord.

Vårlisten til Pegasus Forlag:

Nedenfor følger forlagets egen presentasjon av bøkene:

Pegasus Spenning

Mark Billingham: Reddhare
Dette er oppfølgeren til Sov godt som ble utgitt i 2006, med den særegne kriminalførstebetjent Tom Thorne i hovedrollen – som forfatteren fikk Sherlock-prisen for i 2003. Billingham har markert seg som en frontfigur i nyere britisk krim, også på salgslistene. Ifølge Aftenpostens krimanmelder var dette ”en meget bra krimdebut”. Sov godt var ekstrabok i begge våre krimbokklubber sommeren 2006.

Reddhare er Billinghams andre bok, og innebar det endelige gjennombruddet som krimforfatter helt i toppskiktet. Tom Thorne blir involvert i etterforskningen av det som ser ut som seriedrap i det sentrale London. Det første offeret blir plukket opp på Euston jernbanestasjon og kvalt i nærmeste t-bane nedgang, det andre blir drept på tilsvarende måte og funnet på baksiden av Kings Cross. Men så oppdager Thorne til sin forskrekkelse at det må være flere drapsmenn som til forveksling opererer på samme måte …

Billingham er et stort talent som spiller i samme divisjon som mørkets mestere Ian Rankin og Val McDermid.”
- Daily Mirror

Mark Billingham: Reddhare
Orig. tittel: Scaredy Cat
Oversatt av Rune Larsstuvold
Innb. ca. 360 s., kr. 298,-
ISBN 978-82-442-0034-9
I salg ca. 20. februar
---------------------------------------

Alex Barclay: Ubuden gjest

Forfatterens debutroman, Mørketid, ble utgitt i 2006, med god mottakelse. Den var også hovedbok i Cappelens krimbokklubb i juni. Og Fredrikstad blad skriver bl.a. ”… en stor suksess. Det er lett å forstå hvorfor … en vellykket blanding av utenkelige hemmeligheter og brutale drap fortalt i et heftig tempo …”

I høst leverte hun manus til sin andre bok om NYPD-detektiven Joe Lucchesi, som nå er tilbake i New York med sin franskfødte Anna og deres sønn etter et opprivende ”friår” i et nedlagt fyrtårn i Irland der Mørketid utspant seg. I Ubuden gjest fortsetter Alex Barclay der hun slapp: En gysende, psykologisk krim der psykopaten Duke med sitt ødelagte sinn dukker opp igjen, og mindre spennende enn i forfatterens debutroman blir det i hvert fall ikke…

Alex Barclay: Ubuden gjest
Orig. tittel: The Caller
Oversettelse ved Aud Nordberg
Innb. ca 360 s. kr. 298,-
ISBN 978-82-442-0035-6
I salg ca. 20. mai
Reginald Hill: Dalziels død
(En Dalziel og Pascoe krimroman)

Til våren introduserer Pegasus en ny, ”gammel” krimforfatter i Norge: Reginald Hill er regnet som en av engelsk krims grand old men, og nevnes ofte i samme åndedrag som P. D. James.
Han har da også fått de fremste priser for sitt forfatterskap, som er preget av både kvantitet og kvalitet. Hill er utgitt i flere år i våre naboland, og i Sverige er han i løpet av bare de siste par årene blitt en av de mest populære oversatte krimforfattere med enkeltromaner som har solgt nærmere100 000 eksemplarer.

Selv om forfatteren Reginald Hill ennå ikke er så kjent for norske lesere, så er krimserien Dalziel og Pascoe det. Serien ble først introdusert i NRK i 2005, nye 8 episoder ble vist våren 2006 – og responsen har vært så god at NRK har kjøpt nye 8 episoder som skal vises i 2. kvartal 2007. Samtidig gir Pegasus ut Dalziels død, et par måneder etter førsteutgivelsen hos HarperCollins i England. Og dette er ikke bare en ”rykende fersk” utgivelse, men også veldig dagskaktuell der Pascoe blir involvert i terrorfare og ekstremister av uvant avskygning.

For alle de som har lært Dalziel å kjenne via tv-serien, så er jo Dalzies død … en utfordrende tittel: Er dette Reginald Hills farvel til en kjær seriefigur som har vært hovedperson i snart 20 av hans romaner helt siden 1980, og i en av BBC mest ettertraktede tv-serier som det stadig produseres nye episoder av? Eller er det bare for å tirre leseren? Svaret får vi selvsagt i denne rykende ferske romanen av en høyt skattet engelsk forfatter som har høstet mange lovord for både intriger og skrivekunst.

Rreginald Hill: Dalziels død
Orig. tittel: The Death of Dalziel
Oversettelse ved Rune Larsstuvold
Innb. ca. 360 s., kr. 298,-
ISBN 978-82-442-0036-3
I salg ca. 20. mai

------------------------------------

Hest/Fritid

Den store ridehåndboken – vårens konfirmasjonsgave til hestejenter?

Dette er den mest komplette håndboken om ridningens utfordringer og gleder som er utgitt på norsk. Den er utgitt i en rekke land, også i våre skandinaviske naboland.

Det som særpreger Den store ridehåndboken, foruten et overdådig og pedagogisk oppbygd illustrasjonsmateriale, er at den følger ridekunsten fra de enkleste første steg til utfordringer og veiledning for den erfarne sprangrytter: Boken dekker derfor både dressurridning, oppvisning og turridning, og er full av informasjon og veiledning som vil bidra til bedre og tryggere ryttere. Illustrerte bildesekvenser sammen med ekspertråd gir tips om alt fra å sitte opp på hesten til å delta i konkurranser. Samtidig forklarer håndboken hvorfor forståelse og kommunikasjon er kjernen i all ridning.

Forfatteren William Micklem er en internasjonalt anerkjent trener som også leder sitt eget ridesenter. Han har vært rådgiver for det irske rytterforbundet og er bidragsyter til en rekke tv-program og hestemagasiner i flere land. Fagkonsulent for den norske utgaven er sivilagronom og lærer i hestefag, Gro Torpe som i sitt forord skriver blant annet: ”Jeg anbefaler boken til alle som er interessert i hester og kan tenke seg å begynne å ri, viderekomne som trenger hjelp og motivasjon til å komme videre, og erfarne ryttere som er på jakt etter det ’lille ekstra’.”

William Micklem: Den store ridehåndboken
Oversatt av Mette C. Syversen/Bjørn I. Amundrød
Norsk fagkonsulent/forord: Siv.agr./faglærer Gro Torpe
Innb. stort format, 1000 ill. 400 s. kr. 498,-
ISBN 978-82-442-0021-9
I salg 10. januar
---------------------------------

Maritimt

Jon Winge: Nødhåndbok for båtfolk

Denne håndboken er et hjelpemiddel og en oppslagsbok for hvordan båtfolket skal møte uventede, alvorlige krisesituasjoner.

Her er kapitler som omhandler blant annet grunnstøtinger, vanninntrenging, motorhavari, mann over bord, sjøsyke og førstehjelp, brann, nødstyring og alvorlige riggproblemer. Nødhåndbok for båtfolk er gjennomillustrert med instruktive bilder og tegninger, noe som gjør den velegnet som oppslagsbok i de mest alvorlige situasjoner på sjøen. Nødhåndbok for båtfolk er en nyskrevet oppfølger til en eldre utgave som ble utgitt for 15 år siden med samme tittel, og som ble trykket i flere opplag.

Forfatteren Jon Winge, som er seiler, ingeniør og båtbygger, har skrevet en rekke lærebøker i maritime fag og har levert fagartikler til norske og utenlandske båtblader i 30 år.

Jon Winge: Nødhåndbok for båtfolk
(Håndbok i krisehåndtering)
Innb. ill ca 200 s. ca kr. 368,-
ISBN 978-82-442-0029-5
I salg ca 15. mars
----------------------------------------

Pegasus har innledet et samarbeid med det engelske maritime forlaget Fernhurst om utgivelse av noen av deres mest anvendte håndbøker for ulike sider ved båtlivet. I år gir vi ut de første fire i en serie på 12 som alle er i samme format, plastbelagt og innbundet med spiraloppheng, noe som gjør dem spesielt godt egnet til bruk i all slags vær. Dette er pedagogiske og illustrerte små håndbøker som vil gi den erfarne brukeren en nyttig og lett tilgjengelig oppdatering når han trenger det og er samtidig en innføring for alle som er i ferd med å gi seg i kast med båtlivet for første gang. ”- i båten” serien er også nyttig som supplement til mer omfattende lærebøker og til en siste repetisjon foran eksamen i båtførerprøven og maritime fag. De er oversatt og tilrettelagt for norske forhold av forfatter og båtjournalist Jon Winge.

Elektrisitet – i båten
(Red. Pat Manley)
Orig. tittel: Electrics Companion
Oversatt av Jon Winge
Innb. spiral, ill. 24 s. kr. 138,-
ISBN 978-82-442-0031-8
I salg ca. 15. februar

Diesel – i båten
(Red: Pat Manley)
Orig. tittel: Diesel Companion
Oversatt av Jon Winge
Innb. spiral, ill. 24 s. kr. 138,-
ISBN 978-82-442-0033-2
I salg ca. 15. februar

VHF – i båten
(Red. Sara Hopkinson)
Orig. tittel: VHF Companion
Oversatt av Jon Winge
Innb. spiral, ill. 24 s. kr. 138,-
ISBN 978-82-442-0030-1
I salg ca.15. februar

Været – i båten
(Red. Tim Bartlett)
Orig. tittel: Weather Companion
Oversatt av Jon Winge
Innb. spiral, ill. 24 s. kr. 138,-
ISBN 978-82-442-0032-5
I salg ca.15. februar


Del denne artikkelen på: