Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Vårens bøker fra Bazar Forlag
En ny bok av Jeanette Winterson, en ny bok om Nynne og en svensk bestselger er noe av det som står på menyen i vår.
Av Bent Johan Mosfjell, 10. Januar 2007, kl. 10.31

Jeanette WintersonBazar Forlag utgir 19 bøker denne våren.

De utgir en nok en bok av Jeanette Winterson. Bokavisens anmelder var begeistret for hennes forrige bok, Ikke bare appelsiner Den ble skrevet i 1985 og to år senere skrev hun Lidenskapen som nå kommer på norsk. Dette er historien om en ung franskmann som blir sendt ut for å kjempe i Napoleonskrigene og en venetiansk tranvestitt født med svømmeføtter. Vi gleder oss!

I mai kommer den tredje boken om Nynne, velkjent både i bokform og fra tv-skjermen. Nærmere beskrivelse unødvendig. Mias hemmelighet derimot er det verdt å dvele litt ved.

Denne boken har solgt i eventyrlige 300 000 eksemplarer i Sverige. Den er skrevet under pseudonym fordi kvinnen har levd i skjul for sin farlig og voldelige eksmann i mange år. Det er en dokumentarroman om en kvinne som lager en ny identitet med sine to barn i USA. Samtidig avsløres det at hun da hun var svært ung fikk et barn som hun brøt all kontakt med.

Nedenfor følger Bazars egen presentasjon av vårens bøker:

Januar

Velværedietten (Dr. Manny Noakes/Dr. Peter Clifton, CSIRO)
Flere års kontrollerte vitenskapelige studier ligger til grunn for Velværedietten, en proteinrik, fettfattig og ernæringsmessig balansert diett som kommer til å forandre ditt syn på vektreduksjon for alltid. Velværedietten er forskernes våpen mot overvekt, og testene viser at den virker.

Februar

Jesusdokumentene (Michael Baigent)
Ny kontroversiell dokumentar fra mannen som stilte spørsmål ved kristendommens opprinnelse i Hellig blod, hellig gral - som solgt over 50 000 eksemplarer i Norge på under to år.

Mars

Penetrering (Unni Drougge)
En roman om kjønn og makt, kunst og media, skrevet med en lidenskap og et sinne som ikke skyr noen midler. Dette er opprørende lesning og et brutalt og viktig innspill i dagens likestillingsdebatt – like aktuelt i Norge som i Sverige.

Tokyo (Mo Hayder)
En beksvart og fascinerende thriller om den unge, forstyrrede Grey som reiser til Tokyo på grunn av en besettelse. Hun leter etter en film som stammer fra den beryktede massakren i Nanking i 1937. Men filmen er borte, og mange påstår at den ikke engang eksisterer.

Piken med maiblomstene (Karin Wahlberg)
En intenst spennende kriminalroman og en psykologisk anlagt beretning. Persongalleriet er rikt, de psykologiske portrettene er fascinerende – dette er mye mer enn en krimgåte. Wahlberg selger flere hundre tusen av hver bok hun gir ut i Sverige.

Linda – som i Lindadrapet (Leif GW Persson)
En satirisk beretning om en politietat med sår mangel på helter. Og ikke minst er dette en drivende spennende krimgåte. I hjemlandet har romanen solgt 150 000 eksemplarer i innbundet utgave og like mange i pocket, og den er solgt til flere land, blant annet USA, Tyskland og England.

April

Mias hemmelighetMias hemmelighet (Maria Eriksson)
I mange år lever Maria Eriksson med skjult identitet, alltid på flukt og i stadig angst for at hennes fraskilte, voldelige og livsfarlige mann skal finne henne og de to barna hennes. Denne tittelen har satt salgsrekord i Sverige, med over 300.000 solgte eksemplarer.

En ganske alminnelig mann (Paul Rusesabagina)
Møt helten fra Rwanda i den fengslende selvbiografien En ganske alminnelig mann, boken som inspirerte til den Oscarvinnende storfilmen ”Hotel Rwanda”.

Det siste kongeriket (Bernhard Cornwell)
Det siste kongedømmet er første bok i en trilogi av historiske romaner om vikingtidens England.

Mai

Vakre løgner (Lisa Unger)
En fascinerende historie om å miste fotfeste, om å tvinges til å se verden med nye øyne og om å søke sannheten – koste hva det koste vil. Dette er en page-turner som vil appellere til alle med sans for intelligent, sexy chick-lit-krim. Den gikk rett til topps på bestselgerlistene da den kom ut, og er solgt til mer enn 15 land.

Solen over slekten Scorta (Laurent Gaudé)
En storslått og varm slektsroman om fellesskap, kjærlighet og om menneskets grunnleggende behov for tilhørighet. Romanen ble en megasuksess i Frankrike med over 300 000 solgte eksemplarer. Gaudé fikk den prestisjetunge Goncourt-prisen for romanen og den er solgt til hele 35 land.

Gilead (Marilynne Robinson)
Frikirkepastoren John Ames er 76 år og vet at han snart skal dø. Stedet er småbyen Gilead i Iowa, året er 1956. Ames skriver et ”minnebrev” til sin 7-årige sønn. For denne boken mottok Marilynne Robinson i 2005 Pulitzer-prisen og den amerikanske kritikerprisen. Robinson er ansett som en av USAs beste samtidsforfattere.

Taming the beast (Emily McGuire)
En sjokkerende, sterk og usminket skildring av en ung jentes skakkjørte ungdomstid. Det er en interessant studie i den uforklarlige makten noen mennesker har over andre – og de brutale konsekvensene av dette.

Lidenskapen (Jeanette Winterson)
En psykologisk fantasi om to desillusjonerte unge mennesker blant de mørke og svikefulle kanalene i Venezia. Med Lidenskapen vant Winterson John Llewelyn Rhys Memorial Prize i 1987. Siden har hun til fulle vist seg tilliten verdig ved å levere noen av de sterkeste og mest kritikerroste romanene som er skrevet det siste tiåret.

Endymion Spring (Matthew Skelton)
Romanen gikk rett inn på bestselgerlistene i Canada og USA. I september/ oktober 2006 lå den som nummer 4 på listen til New York Times bestselgerliste. Boken er nå under oversettelse til flere språk, og er på full fart inn på salgslistene til de største europeiske forlagene og i Brasil. Filmselskapet Warner har kjøpt rettighetene til Endymion Spring, og forbereder en storstilt innspilling i løpet av 2007.

De åtte (Katherine Neville)
Nervepirrende thriller med overraskende vendinger i plottet. Dette er en klassiker og en av pionerene innenfor samme sjanger som Da Vinci-koden. De åtte er en internasjonal bestselger, som er oversatt til 16 språk.

Livet for nybegynnere (Slawomir Mrozek)
En frisk pastilleske av en bok – en trikketilpasset gledesspreder i hendig kollektivformat. Nyt den på vei til jobben! Med andre ord: skrem dine medpassasjerer med din ensomme latter…

Nynnes dagbok 3 (Henriette Lind/Lotte Thorsen)
Chick lit – nå med støttestrømper! Nynne er tilbake igjen. Nå 41 år gammel, ikke-røyker (nesten), nybakt mor til Elliot, i fast forhold med barnelegen, bosatt i Stockholm og med en omgangskrets som hovedsakelig består av butikkekspeditører og barnehageansatte.

Juni

Et nytt land utenfor mitt vindu (Theodor Kallifatides)
Et essay om tilstanden den lever i som verken er hjemmehørende i gamlelandet eller fullstendig assimilert i det nye. Med sting og pregnans, og med sin karakteristiske blanding av humor og varme foretar Kallifatides en oppriktig utforsking av ”främlingens villkor och möjligheter”.


Del denne artikkelen på: