Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Bibliotek på YouTube
Kongsberg Bibliotek har laget en flott videopresentasjon som de har lagt ut på YouTube.
Av Bent Johan Mosfjell, 5. Februar 2007, kl. 10.31

- Hvordan fikk dere idéen til dette?

- Vi har lenge puslet med tanken om profesjonell presentasjon av biblioteket. Vi prøvde å ta noen bilder selv, men det ble ikke noe særlig bra. Vi leide derfor inn Torgeir Lande for en dag, han har blant annet jobbet for NRK. Vi brukte en dag og lot det surre og gå på storskjerm her. Siden vi var så fornøyde med resultatet og er opptatt av å tilpasse oss ny teknologi, så tenkte vi at YouTube var det rette stedet.

Kongsberg BibliotekGeirr Karlsen er bibloteksjef og har vært primus motor for prosjektet. Du bør selvsagt selv se filmen på YouTube: http://youtube.com/watch?v=qlmyT5PP4lM. Filmen er rolig og skaper den rette bibliotekstemningen.

- Jeg satte veldig pris på at dere ikke hadde prøvd å lage filmen overkul. Var det bevisst?

- Vi tok utgangspunkt i at folk flest vet hva et bibliotek er. Vi ønsket derfor å formidle en stemning som skulle gi folk lyst til å faktisk komme og besøke oss på biblioteket.

Filmen er informativ og viser frem en del av tilbudet til biblioteket. Vi får blant annet info om mulighet for å bruke egen pc der og hvilke lånemuligheter som finnes. Karlsen sier at de jo tenker på nye prosjekter, men vet ikke helt hva som blir resultatet.

- Veien blir til mens vi går den.


Del denne artikkelen på: