Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Nettguide til Rolf Jacobsen
I dag er det 100 år siden Rolf Jaobsen ble født. Bokavisen viser deg veien til Rolf Jacobsen på internett.
Av Bent Johan Mosfjell, 8. Mars 2007, kl. 14.58

Rolf JacobsenDet er alltid en god idé å starte på Wikipedia der du finner en svært omfattende artikkel. Det er deretter smart å ta en titt på den omfattende siden til Rolf Jacobsens Venner. Frem til søndag arrangerer de Rolf Jacobsen dagene på Hamar med et omfattende program.

Tilgjengelig litteratur
Det er naturlig nok god tilgang til litteratur knyttet til Rolf Jacobsen i disse dager. Mest omtalt i disse dager er sønnens samling av brev og dagboknotater med tittelen Kjente jeg deg? Du finner 438 sider med Jacobsens dikt i samlingen Samlede dikt. Hvis du har lyst til å høre jubilanten selv lese sine dikt, kan lydboken Rolf Jacobsen leser egne dikt anbefales. Hanne Lillebo har redigert antologien Stier med lavmælt lys med en rekke artikler om Jacobsen og hans diktining.

Andre sider
Hos NRK kan du se noen tv-reportasjer fraRolf Jacobsens liv. I 1978 ble Rolf Jacobsen intervjuet av Frank Stubb i Adresseavisa. I 1998 hadde Aftenposten denne artikkelen om Rolf Jacobsens NS-fortid, og her finner du mer info om Jacobsen i Aftenposten. Dagbladet har også en egen forfatterside om Rolf Jacobsen. Magne Vestøl har analysert diktet "Landskap med gravemaskiner".


Del denne artikkelen på: