Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Programmet til Litteraturfestivalen
På en pressekonferanse i dag ble programmet til Litteraturfestivalen presentert. Det var mange høydepunkter.
Av Bent Johan Mosfjell, 23. April 2007, kl. 18.51

Stig Sæterbakken og Randi Skeie

Det var en stolt festivalsjef Randi Skeie som presenterte programmet til Litteraturfestivalen på Lillehammer sammen med kunstnerisk rådgiver Stig Sæterbakken.

Det enkleste er selvsagt å gå direkte til kilden. Programmet er i sin helhet lagt ut på nett som pdf-fil, du finner det her. Festivalen varer fra tirsdag 29. mai til søndag 3. juni og er fullstappet av spennende innhold. Det er over 130 programposter og i tillegg er det 50 arrangementer på en egen barne- og ungdomsfestival. Festivalen er nordens største litteraturfestival og "alle" kommer.

Litteraturfestivalen på Lillehammer 2007Festivalens hovedtema i år er "utroskap" og hovedforedraget holdes av rumenske Herta Müller. Foredraget blir utgitt som egen bok i 500 eksemplarer av Tiden.

- Vi håper en slik bokutgivelse skal bli et årlig høydepunkt, forteller Sæterbakken.

En sterk jury velger ut en norsk Kanon bestående av 25 verker.

- De skulle vært ferdige, men diskuterer fortsatt. Det er spesielt de nyere verker det står strid om, avslører Randi Skeie.

Programmet har mange interessante møter mellom mennesker om temaet knyttet til ulike former for troskap: Tor Obrestad og Hans Petter Sjøli samtaler om "Troskap mot idealene?" og Edvard Hoem og Trond Tendø Jacobsen samtaler om det å skrive om sin egen nære familie. Jon Hustad og Håvard Mælnes diskuterer "Har varsleren alltid rett?" og et panel med Nina Witoszek, Torgrim Eggen, Abid Q. Raja og Hallgrim Berg diskuterer "Troskap mot det norske"

Utover disse er det mange spennende deltakere: Norman Finkestein, Sara Stridsberg, Simen Ekern, Jan Kjærstad, Henrik H. Langeland, Frid Ingulstad, Kjartan Fløgstad, Erik Fosnes Hansen, Ari Behn, Marit Kaldhol, Knut Nærum, Are Kalvø, Erlend Loe, Unni Lindell, Anne B. Ragde, Ragnar Hovland, Helene Uri, Tove Nilsen, Maj Sjöwall, Brit Bildøen, Jan Jakob Tønseth, Yasar Kemal, Mona Høvring, Knut Faldbakken og Ole Paus. For å nevne noen få.

Festivalen består av mange kjente serier, slik som "Lunch i Parken" og "Krim i Parken". En ny foredragsserie har tittelen "Opplysningstid". Her får vi svar på en rekke spørsmål, bl.a. disse "Hvem er Hertha Müller?", "Hva er Anna Karenina?", "Hvem var Casanova?" og "Hvem var Marquis de Sade?"

Arrangørene var glade for å endelig kunne offentligegjøre programmet. Ta en titt på detaljene og noter datoen i kalenderen!

Andre artikler om programslippet:
- Dagbladet: - Utroskap er ikke bare tilsneket elskov
- Aftenposten: Treholt åpner litteraturfestival


Del denne artikkelen på: