Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Potter-feber overalt
Mens de andre stimlet sammen i Oslo sentrum, besøkte vi en mindre bokhandel på Grünerløkka.
Av Bent Johan Mosfjell, 21. Juli 2007, kl. 10.03

Køen for å kjøpe den nye Harry Potter boken

Da vi ankom den lokale ARK-bokhandelen kl. 00.50 stod det 15 mennesker i kø. Først satt venninnen Unni Løland og Isabelle Heikkinen.

Unni Løland og Isabelle Heikkinen- Vi har stått i kø i to timer nå.

Unni skal få seg litt søvn. Hun skal ligge i solen og lese boken i morgen. Isabelle derimot skal jobbe i morgen, så hun skal lese i natt.

De forteller at de foretrekker å lese boken på originalsprket fremfor å lese den norske utghaven.

- Da slipper vi også å vente så lenge, sier de og ler høyt.

Den siste uken har de styrt unna alt om Harry Potter på internett og andre plasser for å unngå å få med seg noe av handlingen.

Den nye boken om den unge trollmannen lanseres samtidig over hele verden. Kl. 01.01 norsk tid åpner mange bokhandlere for at de største fansene skal få boken med en gang. Da dørene ble åpnet, var køen vokst til nærmere 50-mennesker.

Inne i butikken blir det travelt. De første 15 får egne bæreposer i anledning dagen. Mens salget pågår, prater vi med flere i køen der stemningen er høy. De fleste har planlagt å kjøpe boken og mange forbereder en lang natt, men det er også flere der som bare benytter anledningen på turen hjem fra byen.

I løpet av 20 minutter er det solgt 54 bøker. Deretter er det kun snakk om slengerne. Mira Osa Hoel og Ina Jarmyr har fått den hyggelige jobben med å holde bokhandelen åpen denne natten.

- Det virker som folk dukker opp her fordi de faktisk har lyst til å lese boken, ikke på grunn av at det er en begivenhhet at det kommer en ny Harry Potter bok.

Siden de skal jobbe på lørdag, utgår planene om å lese boken allerede denne natten, men det er tydelig at også selgerne av boken har gledet seg.

- Den skal leses i løpet av helgen.

Boken utgis i to utgaver med kun forsiden som skille. En for voksne og en for barn.

- Vi har solgt bra av begge, men det har nok blitt flest voksenutgaver i løpet av natten.

Til tross for store arrangementer i sentrum, var det likevel ingen dum idé å også holde åpent også på Grünerløkka. Det er mange som nå ligger og leser ny bok!

Mira Osa Hoel og Ina Jarmyr


Del denne artikkelen på: