Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Tilsammen er de store
Tidligere i uken presentert 33 småforlag en felles katalog med nesten 200 utvalgte titler
Av Bent Johan Mosfjell, 28. September 2007, kl. 11.40

Per Christian Opsahl

- Denne katalogen inneholder et utvalg av de beste bøkene til de 33 forlagene i Forleggerforeningen som omsetter for mindre enn 20 millioner i året.

Administrerende direktør Per Christian Opsahl, administrerende direktør i Forleggerforeningen, ønsket velkommen til lanseringen av en flott bok som oppsummerer småforlagenes utgivelser.

- Vi ønsker å vise både bokbredden og variasjonen som finnes blant de mindre forlagene. Katalogen vil i tillegg rette opp bortfallet av Årets Bøker. Det viktigste er kanskje at den gir småforlagene muligheter til å markedsføre seg som de ikke hadde på egenhånd.

Primus motor for katalogen, Svein Gran, mente at bredden var mer spennende enn bestselgerne.

- 80% av omsetningen i en bokhandel er av bøker som de selger 10 eksemplarer eller mindre av.

De ulike forlagene valgte selv hvor mange titler de ville ha med i katalogen. Det var flere grunner til at et utvalg ble gjort istedenfor å ta med alle utgivelsene. Rune Bjerkestrand som er kategoriansvarlig for generell litteratur hos ARK, gav kanskje det beste svaret,

- Det at utvalget er begrenset til de viktigste titlene har gjort at hver bok er blitt presentert på en god måte. Det gjør katalogen til et godt verktøy for bokhanlderne.

Katalogen er trykket i 6000 eksemplarer og vil bli formidlet til alle bokhandlere og til alle bibliotekene. Mange småforlag var tilstede på lanseringen og de tok alle med seg noen bæreposer med kataloger som de skulle bringe videre til sine kontakter. Andre interesserte kan laste katalogen ned som en pdf-fil her.

Et hovedpoeng med katalogen var å vise at disse forlagene tilsammen var et stort forlag. En gjennomgangstone var at disse forlagene er like flinke som de store forlagene bortsett fra at en person har ansvaret for alle oppgavene. Anja Schroth hos Ganesa Forlag oppsummerte det på følgende måte:

- Vi skiller oss ikke fra et større forlag bortsett fra at vi gjør alt selv. Det går ikke ut over kvaliteten.

Svein Gran


Del denne artikkelen på: