Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Zeppelin
Forlagsbokhandler William Nygaards legat for 2008 ble delt ut i dag.
Av Bent Johan Mosfjell, 11. Juni 2008, kl. 21.46

Tuva Bjørkvold, Bjørg Gilleberg Løkken og Dagny Holm

Vinnerne ble Tuva Bjørkvold, Bjørg Gilleberg Løkken og Dagny Holm som har laget læreverket Zeppelin 5-7. Det er de mest brukte lærebøkene i norsk i skolen.

- Alt handler om å gi dem leselyst.

På pressekonferansen ble det lagt stor vekt på hvor viktig det er å motivere elevene til å lese.

- Vi har lagt vekt på å lage morsomme tekster.

Læreverket dekker både lesebok og språkbok, tilhørende arbeidsbøker og internettressurser. Det er en totalpakke. Forfatterne understreket at de tar norskfaget på alvor.

- Når et kapittel handler om tekstanalyse, er overskriften "Tekstanalyse" og ikke alt mulig annet.

Bøkene har lære og lesestrategier som kan brukes i alle fag. Studieteknkk er også innbakt i selve verket slik at det blir en del av hele undervisningen. Det er tatt hensyn til både de svake og de flinke elevene.

- Vi har en veldig bra differensiering. De flinke skal lære noe mer, ikke bare måtte gjøre 100 like oppgaver til.

Forlagets pressemelding:

Forlagsbokhandler William Nygaards legat 2008 tildeles lærbokforfatterne Dagny Holm, Bjørg Gilleberg Løkken og Tuva Bjørkvold

Forlagsbokhandler William Nygaards legat ble opprettet i 1972 i forbindelse med Aschehougs 100-årsjubileum. Legatet deles ut til lærebokforfattere.

Prisen på 60 000 kr ble delt ut onsdag 11. juni i forbindelse med Aschehoug Undervisnings hagefest på Drammensveien 99.

Prisvinnerne er alle forfattere av læreverket Zeppelin, norsk for mellomtrinnet – et verk som ble lansert til Kunnskapsløftet i 2006, og som fullføres i 2008. Dagny Holm og Bjørg Gilleberg Løkken har vært med fra starten av og fikk i 2007 Den norske læremiddelprisen for Zeppelin 5 og 6. Tuva Bjørkvold er hovedforfatter på språkbok og tilhørende arbeidsbok for 7. trinn.

Bestselger
Norskverket Zeppelin har oppnådd 50% markedsandel og er bestselger i et marked med hard konkurranse. Læreverket har vakt stor begeistring både blant lærere og elever.
Læreverket Zeppelin 5–7 består på hvert årstrinn av: språkbok, lesebok, to arbeidsbøker, cd, – alt på bokmål og nynorsk, samt lærerveiledning og nettsted. Tilknyttet læreverket er også en serie nivådifferensierte småbøker i Zeppelin leseserie, der Dagny Holm har skrevet 4 av 7 hefter.

Mange lovord
Zeppelin har høstet mange lovord siden lanseringen i 2006.
- Aschehoug har laget et verk som er kreativt, motiverende og som har faglig og pedagogisk tyngde, skrev Aftenpostens anmelder. Lærere som har brukt Zeppelin, trekker fram verkets systematiske arbeid med lærings- og lese-strategier. Gjennom kurs får elevene en grundig innføring i strategiene som de så jevnlig bruker i praksis, mens språkboka gir en trinn-for-trinn-opplæring i skriving, både av sakprosa og skjønnlitteratur. Fargekoder markerer en tydelig nivådifferensiering som letter arbeidet med tilpasset opplæring.

Bjørg Gilleberg Løkken er lærer, med tilleggsutdannelse i bl.a. norsk og pedagogikk. Hun har undervisningserfaring fra alle trinn på barneskolen og ungdomsskolen og har arbeidet som lærer for minoritetsspråklige. Hun arbeider i dag som inspektør ved Fåvang skule i Ringebu.
Dagny Holm er lektor med lærerskole, norsk mellomfag og kristendomskunnskap hovedfag. Hun har også faglitterært forfatterstudium. Hun har tidligere skrevet en rekke fagbøker og skjønnlitterære bøker for barn, bl.a. Barn i 100, 17.-maiboka og Regnværsboka. Dagny Holm arbeider på heltid som forfatter og oversetter.
Tuva Bjørkvold er lærer med hovedfag i norsk didaktikk. Hun underviser på Eiksmarka barneskole. Tidligere har hun skrevet boka Boller og brøk. Kjøkkenet som nøkkel til kunnskap.

Zeppelin


Del denne artikkelen på: