Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Blanda drops
Bokmessa åpnet i går og Bokavisen tok en titt på det store mangfolfdet
Av Bent Johan Mosfjell, 22. November 2008, kl. 12.57

Heger Mummi

Bokmessa er trygt plassert på Norges Varemesse på Lillestrøm. På innsiden rusler vi først forbi Anders Heger i en samtale om Mummi-trollet. Vi er imidlertid på jakt etter de mindre aktørene på messen.

Ylva Vormedal

Vi stopper opp på standsen til Engelstad Forlag, et lite enkvinnes forlag. Mens primus motor var og så seg rundt, paset forfatteren Ylva Vormedal standsen. Hun har utgitt Den magiske reisen i mytenes verden

- Det er en magisk reise der vi møter greske, romerske og egyptiske guder og gudinner.

Siv Merethe Hatlem

Det er mindre enn en uke siden Bokdykk.no ble lansert.

- Vi er en nisjebokhandel på nett som er spesialisert på nynorske bøker.

Siv Merethe Hatlem er tilstede for å promotere den nye nettbokhandelen. De har sin base i Florø.

Kjell H. Mære, Tom Gaudland, Egil Sandø og Magne Haugland

Commentum Forlag er en fin representant for mellomstore distriktsforlag med sin base i Sandnes.

Forlagsredaktør Tom Gaudland poserer villig med forlagets utmerkede krimforfatter Kjell H. Mære fra Valdres.

- Det er bare et par dager siden jeg avsluttet en ny krim, nå er den hos forlaget.

Mære avslører at boken har fått tittelen Joker til høyre.

Egil Sandø vil debutere med en krim om Knut Gribb, mens Magne Haugland har brukt 5 år på å grave seg ned i en historie fra virkeligheten.

- Jeg skriver om de 102 000 slavearbeiderne fra Sovjetunionen som var i Norge under krigen. Av disse var det 13 000 som døde i løpet av krigen, og det er flere enn antallet nordmenn som døde. Likevel er de nesten glemt.

Do svidanija - på gjensyn! er beretningen om skjebnen til disse menneskene. Forfatteren har intervjuet 30 overlevende og boken inneholder 300 bilder, noen svært sterke. Det er i tillegg laget en film fra et kapittel i boken.

Bente Wallander

Bokbransjen består av svært mye spesialbøker som sjelden blir nevnt utenfor fagmiljøene. Forlaget Aldring og helse med forlagsredaktør Bente Wallander har funnet sin nisje.

- Helsepersonell kjenner godt til oss.

Forlaget har flere bøker om demens, men også bl.a. en diktsamling skrevet av en kvinne med Downs syndrom.

Tommy Tindlund og Linda Jarleskog

Tommy Tindlund og Linda Jarleskog venter på en pall med boken Lange flate ballær. Da er det ingen overraskelse at Tindlum Forlag er et Østfold-forlag med base i Fredrikstad.

- Vi har holdt på i to og et halvt år nå, og det har vært en utfordring for en som aldri har jobbet i et forlag før.

Tommy Tibdlund har imidlertid bakgrunn fra trykkeribransjen og det virker som om de har en viss suksess. Boken En smak av Østfold har solgt i over 10 000 eksemplarer, nesten alt lokalt.

Sandra Lepsøy og Marianne Fjelberg

Sanrda Lepsøy (til venstre) og Marianne Fjelberg går på Oslo Handelsgym, men har ekstrajobb denne helgen på standsen til Birkeland Publications. Forlaget er spesialisert på å presentere det siste i forskning til det generelle publikumet. Jentene kom i kontakt med forlaget gjennom et prosjekt på skolen.

Jostein Sandsmark

Vi treffer Jostein Sandsmark på standsen til Norsk Forleggersamband som er en sammenslutning av forlag med en kristen profil. Det er 7 forlag der og han jobber for Lunde Forlag. Forlaget har 10 ansatte og utgir hovedsaklig bøker med kristen profil, men også andre bøker som ikke bryter med profilen.

- Det har vært en tradisjon helt siden forlaget ble startet for over 100 år siden at vi utgir alle typer bøker som ikke oppfattes som nedbrytelige.

Forlaget ble stiftet av Andreas O. Lunde i 1905.


Del denne artikkelen på: