Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Satser på sakprosa
Unipub er blitt mye mer enn kompendier.
Av Bent Johan Mosfjell, 8. Juni 2009, kl. 19.40

Nina Moe

For først gang på flere år var jeg på Blindern, Unipub Forlag hadde invitert til fest. Jeg hadde merket meg at de hadde utviklet seg fra det de var dengang jeg var student, og jeg var nysgjerrig på hvor langt de var kommet.

- Vi er blitt mer etablerte. Det betyr at vi får inn flere og bedre manus. Samtidig er vi istand til å starte og drive gjennom flere egne prosjekter.

Forlagssjef Nina Moe har jobbet i Unipub i 10 år og har gått den lange veien i forlaget.

- Jeg begynte med en deltidsjobb i kopiutsalget på HF mens jeg var student.

Derfra gikk hun til Kopiutsalget i Akademika. Der fikk hun tilbud om jobb i Unipub og har deretter gradvis klatret oppover i systemet. Med hovedfag i nordisk litteratur er det imidlertid ikke unaturlig å jobbe i et forlag.

- Vi har hele tiden hatt en spesiell nærhet til Universitetet.

Med sin plassering sentralt på Blindern er forlaget midt i smørøyet for akademikere med noe publiserbart i hodet. Publikum på sommerfesten hadde klart preg av akademisk tyngde, det var ikke alle samtalene som var like tlgjengelige for almennheten. Forlaget har således en viktig redaktørrolle.

- Vi følger alle utgivelsene tett helt fra ide til endelig produkt.

Det er nå 10 år siden forlaget tok steget ut fra kompendienes verden og over i sakprsaens verden. Den første utgivelsen var Fremover etter hodeskade av Marit Vogt-Svendsen

- Det har vært en lang vei fra den boken til Nomade var jeg. Jeg husker at vi har scannet ferdige boksider. I dag har vi en egen designavdeling og kvalitetssikring i alle ledd.

Den nye boken er en biografi over Isabelle Eberhardt (1877-1904) med mange oversatte tekster av denne spennende kvinnen.

Boken er skrevet og redigert av Sigrid Briseid og lanseres senere denne uken.

- Å bryte opp var det beste for henne, det gav henne frihet.

Eberhardt konverterte til islam, reiste rundt i Afrika. Hun kledde seg som en mann og var en av verdens første kvinnelige krigsreportere. 27 år gammel druknet hun i den algeriske ørkenen.

Sigrid Briseid


Del denne artikkelen på: