Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Overraskende debutanter
Åslaug Haga og Morten Abel debuterer som romanforfattere.
Av Bent Johan Mosfjell, 2. September 2009, kl. 6.06

Åslaug Haga

I tillegg til disse kan Schibsted Forlag stille med en debutant som skriver om nettdating.

- Det nye fra forlaget er vår satsning på skjønnlitterære debutanter. Dette er arbeidskrevende men gir forlaget en ny bredde.

Informasjonssjef Anne Iversen presenterer noen av høstens nyheter i en atmosfære av peis, rødvin og tapas som får en til å innse hvilket fattigslig kulinarisk liv man egentlig liv.

Senterpartiets tidligere partileder Åslaug Haga har skrevet en roman fra kjente trakter..

- Det er mange som har skrevet med utgangspunkt i styresmaktene. Det jeg kan gjøre annerledes er å ta leseren helt inn i de innerste rommene der få har vært. Mange skriver om politikk, jeg skriver innenfra.

Hun har skrevet en roman om alvoret og galskapen i politikken og om menneskene på toppen.

- Det er en hendelse som driver historien fremover. Leseren blir med på håndteringen av saken.

- Vil vi kjenne igjen noen politikere?

- Det er fiksjon. Alle menneskene i boken er skapt av meg. Det er opp til leseren om de kjenner igjen trekk fra virkeligheten. Alle forfattere tar med seg sin erfaringbakgrunn. Jeg er intet unntak.

Hun forteller at skrivingen var ubetinget lystbetont.

- Har du lyst til å skrive flere bøker?

- Hvis noen spør om jeg er interessert i et nytt prosjekt, så vil jeg absolutt vurdere det.

Oversatt fra politikerspråket vet vi hva det betyr.

Astrid Prag VargasHaga er imidlertid ikke den eneste debutanten. Astrid Prag Vargas tar oss med inn i cyberworld. Hun har skrevet en roman om nettdating.

- Jeg har konstruert mitt eget nettsted i boken. En skilt tremannsmor på 37 våger seg ut på nettet og vi følger henne på veien.

Forfatteren som selv fant lykken gjennom nettdating, har skrevet en bok som både er en roman og en guide for mennesker som ikke er vant til å søke lykken på nett.

- Hovedpersonen Ninni, med nicket 99, er forsiktig til å begynne med. Det tar tid før hun for eksempel legger ut bilde. Etterhvert blir hun modigere og får sine erfaringer. Det er ikke allle som er like flotte i virkeligheten som de gir inntrykk av.

Tapas


Del denne artikkelen på: