Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Økonomisk miljøvern hos Pax
Mye sakprosa, blant annet om historie.
Av Bent Johan Mosfjell, 12. August 2010, kl. 10.17

Frode Fanebust

Igår lanserte Pax sin høstliste. Her er den komplette katalogen som pdf. Alexander Opsal gav en presentasjon av utvalgte titler.

- Dette er et eksempel på at virkeligheten overgår fiksjonen.

Boken "Brødre i krig handler om en mann som fikk valget om å verve seg som SS-soldat for å kjempe på Østfronten for å hindre at sin bror ble henrettet.

En 24 år gammel kvinne som foreløpig omtales som anonym, har skrevet en bok om de åtte årene hun har levd ulovlig i Norge. Hun vil fremstå med navn og bilde under boklanseringen i begynnelsen av september.

- Vi utgir to bøker som gir interessante perspektiver på norsk historie. "Den vennlige vikingen" viser at vennskap var viktigere enn ætt i vikingesamfunnet. I den andre forteller Knut Kjeldstadli om sine fire besteforeldre.

I tillegg rommer katalogen Paul Johnsons biografi om Churchill.

Selvbedraget er tittelen på Frode Fanebusts bok om Norge og klimakrisen.

- Jeg har ikke sett på klimakrisen som en hypotese, men som en realitet. Jeg er en økonom som er opptatt av det norske selvbildet. Norge er et land som er blitt rikt på å selge det fossile dopet.

Han forteller oss at det er en grunnleggende del av vår klimapolitikk å vedta store mål langt frem i tid.

- Dagens politikere vet at det ikke er dem som skal innfri målene.

Kvotesystemet får gjennomgå fordi det er fullt av hull.

- Det måtte leveres ferdig sabotert for å bli vedtatt.

Fanebust er økonom og har vært interessert i problemstillingen siden Hansens tale til kongressen i 1988. Hans løsning på problemet er å sørge for riktig prising av fossilt brensel.

- Dette er noe som diskuteres seriøst internasjonalt fra ytre venstre til ytre høyre. Problemet er at hele debatten mangler i Norge.


Del denne artikkelen på: