Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Sterke oversettelser hos Bazar
Spansk bestselger og ny bok av Mo Hayder står på forlagets vårliste.
Av Bent Johan Mosfjell, 3. Januar 2008, kl. 14.18

En praktugave av Alkymisten av Paulo Coelho blir også utgitt i løpet av våren. Vårens storsatning er imidlertid Havets katadral av Ildefonso Falcones. En bok som har solgt i 2 millioner eksemplarer i Spania og ligget på bestselgerlisten siden den kom ut i mars 2006.

Anne Iversen- Det er en utrolig saftig bok om hvordan det var å leve i Barcelona i middelalderen. Vi følger hovedpersonen fra han blir født som livegen på landsbygda og flykter til Barcelona med faren til han bygger seg opp som en velstående mann.

Anne Iversen som er presseansvarlig i Bazar, tror boken vil appellere til også mange mannlige lesere.

- Dette er tidenes salgssuksess i Spania, og vi har fått svært gode tilbakemeldinger fra dem som har lest den norske oversettelsen. Forfatteren drar leseren inn i handlingen gjennom levende omtale av livet på den tiden, samt beskrivelsen av byen og katedralen. Det merkes at han er vokst opp i Barcelona selv.

Den avsluttende boken i Johanne Hildebrandts Valhall-triologi har fått et litt annet publikum.

- Vi merker veldig mye leserhenvendelser med spørsmål om når den tredje boken i serien kommer ut. Spesielt virker det som om den har fanget unge jenters interesse. Vi har en 15-åring som jobber her av og til, og bøkene er svært populær hos henne og hennes venninner.

Hildebrandt er Sveriges svar på Åsne Seierstad og således en svært opptatt kvinne. Forlaget håper imidlertid likevel på å få henne til Norge i forbindelse med lanseringen.

Etter fjorårets kjempesuksess med Tokyo, satser forlaget videre på Mo Hayder (se Bokavisens anmeldelse av boken og intervju med forfatteren). Denne våren utgis Fuglemannen som er en oversettelse av hennes første bok.

- Mo Hayder er en forfatter vi vil satse på, så dette blir neppe den siste boken på norsk. Tokyo ble så godt mottatt at vi nå håper å få til et større arrangement hvis vi får henne til Norge.

Bazars vårliste inneholder 9 titler. I tillegg til til de nevnte bøkene, utgir de blant annet en ny bok av Bernard Cornwell og en bok om Himmlers ambisjoner. Nedenfor følger forlagets egen presentasjon av alle bøkene:

Bazar Forlag Våren 2008

Komplett vårliste:

Med forbehold om endringer i omfang, pris og omslag.

OM DU KUNNE SE MEG NÅ
Cecelia Ahern
6. FEBRUAR

En varm – og litt magisk – kjærlighetshistorie

Elizabeth Egan har full styring på livet sitt: Både huset hennes og følelsene hennes er strengt organisert, uten rom for spontanitet. Slik bekjemper hun alt kaoset i familien sin – en alkoholisert mor som forlot henne da hun var liten, en følelsesmessig fraværende far og en utagerende søster som følger i sin mors fotspor og overlater til Elizabeth å oppdra hennes seks år gamle sønn Luke. Når Lukes mystiske nye voksne venn Ivan dukker opp, vet ikke Elizabeth helt hvordan hun skal reagere. Med sin eventyrlyst og fargerike måte å se verden på åpner Ivan Elizabeths øyne for en ny måte å leve livet sitt på. Men er det virkelig? Er Ivan virkelig?

Både lesere og kritikere elsker Cecelia Ahern for hennes muntre, men likevel innsiktsfulle fortellinger om moderne kvinner og de uvanlige situasjonene hun ofte lar dem komme opp i. I If you could see me now tar hun dette temaet enda et skritt lenger med en heltinne som er fullstendig troverdig, og den nye mannen i hennes liv som, vel, ikke er det i like stor grad.

OM DU KUNNE SE MEG NÅ
Cecelia Ahern
ORIGINALTITTEL: If you could see me
now
OVERSATT AV Bente Rannveig Hansen
Ib., s., kr 349,–
ISBN 978-82-8087-230-2
CHICK-LIT

• Ny bok fra forfatteren av PS: Jeg elsker deg! og Der regnbuen ender
• Internasjonal bestselger
• Hennes første bok, PS: Jeg elsker deg!, har hittil solgt i 20 000 eksemplarer i Norge, og filmen kommer på norske kinoer i løpet av første kvartal 2008

«Charming … An imaginative twist on romantic comedy, Ahern's novel should have appeal among readers looking to move beyond the usual fare.»
Booklist

«Ahern tempers heartbreak with hope and playfulness in this uplifting, sentimental tale.»
Publishers Weekly

CECELIA AHERN (født i 1982) er datter av den irske statsministeren Bertie Ahern. Hun har på kort tid rukket å bli en av Vestens mest populære chick litforfattere. Debutromanen PS: Jeg elsker deg! kom ut i 2004 og ble en umiddelbar publikumssuksess. Den lå øverst på bestselgerlistene i Irland i 19 uker, og ble også en suksess i Norge og mange andre land. Cecelia Ahern har en imponerende produksjon bak seg: I en alder av 25 år har hun skrevet fire romaner og en rekke noveller. Bøkene hennes er gitt ut i mer enn 40 land og har til sammen solgt i over 5 millioner eksemplarer. Om du kunne se meg nå er hennes tredje bok.

SAGA FRA VALHALL
Johanne Hildebrandt
6. FEBRUAR

Valhall-trilogiens dramatiske avslutning

Snøstormer raser over verden midt på sommeren. Menneskeheten trues av ødelagte avlinger, sult og frost. Er det Ragnarok, verdens undergang, som er i anmarsj?

Yppersteprestinne Frøya forsøker med alle midler å redde sitt folk. Men gamle fienders hevnbegjær ulmer fortsatt faretruende, og dødsgudinnen Hel er en lumsk og uberegnelig makt å alliere seg med. Snart står Frøya overfor sitt livs vanskeligste valg: Valhalls undergang eller å ofre det mest dyrebare hun har – datterdatteren Saga.

Saga fra Valhall er den frittstående tredje boken i bronsealdertrilogien Sagaen om Valhall , skrevet av den profilerte svenske forfatteren og journalisten Johanne Hildebrandt. Bli med 2700 år tilbake i tid til en verden av mektige dronninger, voldsomt begjær, urgamle ritualer og ren ondskap.

SAGA FRA VALHALL
Johanne Hildebrandt
ORIGINALTITTEL: Saga från Valhalla
OVERSATT AV Torstein Velsand
Ib., 361 s., kr 339,–
ISBN 978-82-8087-168-8
HISTORISK FANTASY

• En fantastisk suksess i Sverige, der serien samlet har solgt i en halv million eksemplarer
• Velskrevet underholdningslitteratur
• Forfatterbesøk
http://johannehildebrandt.com/

« Det er sterke følelser, brennende begjær, voldsomt raseri og mørke makters spill i en tilværelse av ritualer, spådommer og djevler i forførerisk forkledning vi møter her – alt som kjennetegner en god saga og en effektiv spenningsroman.»
Gunder Andersson, Aftonbladet

«Vi har altfor få myter fra vår egen fortid. Her kommer en forfatter som kan kunsten å fortelle en historie om hvordan det en gang kan ha vært. Les den!»
Marianne Fredriksson

JOHANNE HILDEBRANDT oppnådde heder og berømmelse i Sverige for sine ti år som krigsreporter på Balkan. Hennes første bok, Blackout, fortalte historien om disse årene, og sammen med hennes journalistiske virksomhet innbrakte den henne utmerkelsen Gullspaden. Sagaen om Valhall ble en enorm suksess i Sverige, hvor den første boken, Frøya, hittil har solgt i over 135 000 eksemplarer.

SØSTRENE BOLEYN
Philippa Gregory
13. FEBRUAR

Å elske Henrik VIII kan være livsfarlig …

Mary Boleyn er bare 14 år gammel da hun kommer til hoffet og fa M oppmerksomheten til Henrik VIII. Hun er ung og naiv og blir blendet av sjarm og makt. Han blir hennes første kjærlighet, og hun elsker ham av hele sitt hjerte. Ganske snart innser hun at hun er fanget i hoffets intriger og sin egen families maktbegjær, og at hun er fullstendig prisgitt kongens nykker.

Hennes adelige ektemann får ordre om å holde seg unna, og hun får to barn med kongen. Jo lengre tiden går, jo mer desillusjonert blir hun, men hun ser ingen vei ut fra hoffets klaustrofobiske verden. Når Henriks interesse kjølner, tvinges hun til å ta del i sin families forsøk på å gjøre søsteren Anne til kongens nye elskerinne. Mary og Anne har alltid vært rivaler, og situasjonen blir uholdbar når Mary beordres til å undervise Anne i forførelsens kunst. Snar er Anne Boleyn Henriks utvalgte. Hennes status og makt øker, og hoffet konspirerer desperat for å beskytte sine interesser. Mary står i skyggen og tvinges til å se på at Anne blir stadig mektigere mens hun selv står ydmyket avmektig tilbake.

SØSTRENE BOLEYN
Philippa Gregory
(opplaget er til nå 1 million i bare i USA!)
g Scarlett Johanss
ORIGINALTITTEL:
OVERSATT AV Leif Magne Leirvik
The other Boleyn girl
Ib., 640 s., kr 369,–
ISBN 978-82-8087-232-6
HISTORISK ROMAN

• Bestselger i blant annet hjemlandet Storbritannia og i USA (opplaget er nå 1 million i bare i USA)
• Kommer som film med Natalie Portman og Scarlett Johansson våren 2008
• Solgt til 26 land
http://www.philippagregory.com

«Denne enestående leseverdige romanen er en fabelaktig skildring av hoffet under Tudor-tiden. Dette er årets beste historiske roman!»
Daily Mail

«En historieforteller som trollbinder.»
Sunday telegraph

«Et fengslende drama om politiske intriger, rivalisering og lidenskap.»
Sunday Times

HILIPPA GREGORY er en anerkjent forfatter med en rekke mektige historiske romaner bak seg. De siste årene har bøkene hennes ligget nærmest konstant på bestselgerlistene i Storbritannia. Hun har doktorgrad i 1700-tallslitteratur, og i tillegg til forfatterkarrieren jobber hun i radio og tv. Hun bor i Nord-England sammen med sin familie.

HAVETS KATEDRAL
Ildefonso Falcones
1. APRIL

Fullt på høyde med Vindens skygge

Fylt av tragedier og hevn, forræderi og kjærlighet, krig og pest - Havets katedral er en mektig roman om en tid av kamp for overlevelse, religiøs forfølgelse og sosiale avgrunner.

Scenen er satt i middelalderens Barcelona, hvor oppføringen av katedralen Santa Maria del Mar og den ubarmhjertige skjebnen til Bernat Estanyol og hans familie kommer til å henge uløselig sammen.

Havets katedral tegner et fantastisk portrett av Barcelona og Catalonia 1300-tallet, av oppføringen av den store katedralen Santa Maria del Mar og byens miljøer og kvarterer. Vi hører om innbyrdes kamper mellom bygningsarbeidere, bønder og jordeiere, om forfølgelse av jøder og ikke minst om inkvisisjonens ubegrensede makt over befolkningen.

Havets katedral hyller et folk som i løpet av en den gang usedvanlig kort tid, nemlig 54 år, var i stand til å bygge en katedral som uten tvil er en av de vakreste i verden.

HAVETS KATEDRAL
Ildefonso Falcones
ORIGINALTITTEL: La catedral del mar
OVERSATT AV Kari og Kjell Risvik
Ib., 640 s., kr 389,–
ISBN 978-82-8087-111-4
HISTORISK ROMAN

• Nesten 2 millioner solgte eksemplarer i Spania hittil!
• Har ligget konstant på bestselgerlistene i hjemlandet siden den kom ut i mars 2006
• Rettigheter solgt til 30 land
• Den nye store Barcelona-romanen!

«Denne monumentale romanen om middelalderens Barcelona vil vekke begeistring hos alle lesere, og det med rette. Om bare alle bestselgere var som denne!»
El Mundo, Spania

ILDEFONSO FALCONES er advokat og firebarnsfar. Havets katedral er hans debutroman, og det tok han nærmere fem år å skrive den.

HIMMLERS HERREFOLK
Heather Pringle
9. APRIL

Skrekkinngytende historiske detaljer

Basert på omfattende ny kildeforskning maler Heather Pringle et rystende bilde av Das Ahnenerbe, et forskningsinstitutt opprettet av nazistene for å fabrikkere arkeologiske bevis av politiske årsaker, og de tyske vitenskapsmennene og akademikerne som lot forskningen sin benyttes til å rettferdiggjøre folkemord. Himmlers herrefolk er spennende fortalt, med skrekkinngytende historiske detaljer – en banebrytende beretning om vrangforestillinger og stormannsgalskap, om vitenskapelige og politiske overgrep i global skala.

I Himmlers herrefolk forteller Heather Pringle om hvordan ledende forskere og vitenskapemenn lot seg verve til den nazistiske organisasjonen SS. Sammen med SS-sjef Heinrich Himmler organiserte disse mennene og kvinnene ekspedisjoner både i Europa og Asia for å lete etter arkeologiske levninger og gjenstander som kunne ”bevise” ideen om et arisk herrefolk og dermed rettferdiggjøre den nazistiske raseideologien og mordet på seks millioner jøder. Norge var blant landene som ble besøkt av disse ekspedisjonene.

Privat hadde Himmler enda større vyer: Han og andre ledende nazister trodde at det rene ariske blodet var som en magisk eliksir som hadde gitt fortidens ariere en enestående intelligens og kreativitet. Ved hjelp av historisk og arkeologisk forskning skulle en arisk gullalder gjenskapes.

HIMMLERS HERREFOLK
Heather Pringle
ORIGINALTITTEL: The Master Plan
OVERSATT AV Per Einar Fosser
Ib., 640 s., kr 398,–
ISBN 978-82-8087-229-6
DOKUMENTAR

• Bøker om krigshistorie har solgt godt de siste årene (f.eks. Antony Beevors bøker). Himmlers herrefolk vil appellere sterkt til de mange leserne som har kastet seg på krigshistoriebølgen
• Forfatteren ble invitert til Norge allerede i mars 2007 for å holde foredrag på Universitet i Oslo. Nytt forfatterbesøk kan bli aktuelt.

«En gripende beretning om hvordan nazistene perverterte vitenskapen for å støtte opp om myten om en arisk herskerrase.»
John Polanyi, nobelprisvinner

«En overbevisende skildring av hvordan Det tredje rike prøvde å vri vitenskapelige studier av fortidens mennesker om til å bli et propagandaredskap.»
Wall Street Journal

HEATHER PRINGLE ble født i 1952 i Edmonton, Canada. Hun studerte historie og litteratur ved universitetene i Alberta og Britisk Colombia, og jobbet siden som museumsforsker og bokredaktør. Pringle er en av Nord-Amerikas mest populære forfattere på feltet arkeologi. Hun bor i Britisk Colombia med sin ektemann Geoff.

DEN BLEKE RYTTEREN
Bernard Cornwell
23. APRIL

Et storartet eventyr fra en mester i genren

Den bleke rytteren (tittelen refererer til Åpenbaringen 6.8) er bok nummer to i serien om Uhtred, Lord av Bebbanburg, og hans innviklete forhold til Alfred den Store, konge av Wessex i det 9. århundre.

Historien begynner dagen etter hendelsene som avsluttet Det siste kongeriket, og fortsetter beskrivelsene av det skjebnesvangre året vikingene kapret Alfreds kongerike og drev ham på flukt. Det kan synes som Wessex, og England, er tilintetgjort, men Alfred er fast bestemt på å gjøre et siste desperat forsøk som muligens kan redde kongeriket hans …

Den bleke rytteren holder samme gode kvalitet og spenningsnivå som forgjengeren, og boken har blitt svært godt mottatt i blant annet Danmark og Tyskland.

• Over 200 000 solgte i hjemlandet, og erobrer stadig nye land
• En historisk forfatter av høy kvalitet
http://www.bernardcornwell.net/index.cfm

DEN BLEKE RYTTEREN
Bernard Cornwell
ORIGINALTITTEL: The Pale Horseman
OVERSATT AV Bård Kranstad
Ib., 360 s., kr 349,–
ISBN 978-82-8087-109-1
HISTORISK ROMAN

«Denne fengslende historien fylt med rå humor, blodtørst, forræderi og heltemot gjør at leserne lengter etter neste del i serien om Alfred den store.»
Publisher’s Weekly

«En gnistrende eventyrroman av en mester innen genren.»
Booklist

«Få historiske romaner er så levende og medrivende som Cornwells.»
The Washington Post

BERNARD CORNWELL har skrevet over 50 romaner, de fleste av dem historiske, som samlet har solgt i rundt 20 millioner eksemplarer verden over. Cornwell ble hedret med en OBE (Order of the British Empire) i år for sitt forfatterskap.

FUGLEMANNEN
Mo Hayder
7. MAI

Du bør ikke være lettskremt

Greenwich, sydøstlige London. Et makabert funn møter mordkommisjonen: fem lik, alle unge kvinner, alle ritualistisk myrdet og dumpet i et øde område nær domkirken. Ettersom hver obduksjon avslører en enestående, forferdelig signatur som lenker sammen ofrene, skjønner offiserene at de er på sporet av den farligste av alle forbrytere: en seksual-seriemorder. Detektiv Jack Caffery – ung, dreven, hardhudet – står ansikt til ansikt med både fiendskap internt i politiet, og ekko av sin egen fortid i saken han nå har fått i fanget. Forfulgt av minnene om et dødsfall som skjedde for mange år siden, benytter han alle våpen som er tilgjengelig innen rettsmedisin – for han vet at det bare er et tidsspørsmål før denne sadistiske morderen slår til igjen.

I denne overraskede debuten har Mo Hayder skrevet en roman preget av skremmende og rå intensitet, som er fullt på nivå med de beste i genren. Her blir vi for første gang presentert for Jack Caffery, som vi etter hvert skal bli bedre kjent med.

• Tokyo, som vi ga ut i fjor, fikk fantastisk omtale. Kommer i pocket i januar
• Forfatterbesøk
http://www.mohayder.net/noflash.html

FUGLEMANNEN
Mo Hayder
ORIGINALTITTEL: Birdman
OVERSATT AV Torstein Velsand
Ib., 400 s., kr 349,–
ISBN 978-82-8087-130-5
THRILLER

«Den vil skremme vettet av deg.»
Elle

«En forfatter i kontakt med sin mørke side og et stort nytt talent.»
The Guardian

«Det er en virkelig spennende og skremmende bok.»
The Bookseller

MO HAYDER har en fortid som bartender, sikkerhetsvakt, filmskaper, vertinne i en Tokyo-klubb, utdanningsadministrator og engelsklærer. Hun har en MA i film fra The American University i Washington DC, og en MA i kreativ skriving fra Bath Spa University UK. Mo Hayder bor i Bath sammen med sin partner Keith Quinn og deres datter Lotte-Genevie

GLITRENDE GRÅ
Per Halvorsen
7. MAI

Den optimale seniorboka

I samarbeid med Senter for seniorpolitikk, som regnes som de absolutte superekspertene på aldring og seniorspørsmål, utgir vi i april / mai den optimale seniorboka – ei bok som en gang for alle avblåser eldrebølgen som en varslet katastrofe.

Mange vet av egen erfaring at seniorårene preges av livslyst, god helse og stor arbeidsevne. I løpet av få år vil Norges befolkning totalt ha skiftet gjennomsnittsalder. Dagens og framtidas seniorer er mange og sterke – de krever deltakelse i samfunnslivet, de vil ikke finne seg i å bli vippet ut over sidelinja, og de er interessert i bøker og kunnskap om seg selv. Derfor selger bl.a. Nøklebye Heibergs og Haslunds bøker godt, og vi tror dette blir et hot tema i årene som kommer.

Vår bok gir spennende innføring i ny livsløpsforskning. En stor del av boka består av samtaler med kjente og ukjente seniorer med egenerfaring for at alderen har betydd ny personlig vekst. Eksempelvis ostegrunder Inger Rosenfeldt, som måtte passere 50 før hun ble en internasjonal suksess og billedkunstneren Håkon Bleken, som føler seg stadig dristigere. Du får vite at vidunderbarn ikke har noen aldersgrense og at næringslivet i stigende grad ser på seniorene som den nye supergenerasjonen.

• Vil fenge store målgrupper
• Frisk, frekk og optimistisk

GLITRENDE GRÅ
Per Halvorsen
Ib., s., kr 349,–
ISBN 978-82-8087-235-7

PER HALVORSEN er 49 år. Han har jobbet som journalist siden 1989, vesentlig med helse/sosial/arbeid som temaområde. Redigerte i 1994 boka ”Når døden blir virkelighet” for Kommuneforlaget. Per Halvorsen har lang erfaring i å skrive petiter og har hatt en liten petitserie om aldring under vignetten ”Rynkesonen” i SSPs nyhetsbrev seniorpolitikk.no. Har også hatt flere morgenkåserier i NRK P2. Jobber i dag 50/50 som nettredaktør for henholdsvis www.seniorpolitikk.no og www.dok.no.

ALKYMISTEN
Paulo Coelho
FØRSTE KVARTAL 2008

Nydelig praktutgave av Coelhos bestselger

Alkymisten kom ut for 20 år siden, og i den anledning presenterer vi en illustrert gavebok av denne internasjonale bestselgeren. Bare i Norge har den solgt i over 200 000 eksemplarer. Alkymisten er en vår tids mest solgte bøker, og er oversatt til 55 språk.

• Perfekt som konfirmasjonsgave og alle andre typer gaver.
• Coelho har mottatt en rekke priser og utmerkelser, og utallige lesere forteller om hvordan bøkene hans har gitt livet deres en ny kurs.
• Coelhos bøker er oversatt til 60 språk. På verdensbasis har de solgt i over 100 millioner eksemplarer.
http://www.paulocoelho.com
http://www.paulocoelhoblog.com

ALKYMISTEN
Paulo Coelho
Ib., 200 s., kr xxx,–
ISBN 978-82-8087-144-2
PRAKTUTGAVE

«Når du virkelig ønsker deg noe, vil hele universet arbeide for at ønsket ditt skal bli oppfylt.»
Alkymisten

PAULO COELHO (f. 1947 i Rio de Janeiro) er en av historiens mest leste forfattere. Han ble med rette utropt til verdens mestselgende romanforfatter av The Daily Telegraph i 2005. Hans mest kjente bok, Alkymisten, er solgt i 30 millioner eksemplarer verden over. Mottakelsen har vært eksepsjonell – også i Norge. Siden boken forelå på norsk i 1995, har den inspirert og utfordret tusenvis av lesere, og den har solgt i over 200 000 eksemplarer her i landet.


Del denne artikkelen på: