Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Lidenskap hos Tiden
Forlaget presenterte sin høstliste idag.
Av Bent Johan Mosfjell, 16. August 2010, kl. 22.08

Eirik A. Skrede

Dødendøden er kanskje tittelen på boken, men det var et fyrverkeri av liv da Eirik A. Skrede åpnet arrangementet med diktopplesning. Deretter presenterte forlagssjef i Tiden, Richard Aarø, høydepunkter fra listen. Her finner du hele listen som pdf.

Han begynte med å skryte av forlagets tre debutanter som alle har fått gode anmeldelser. Deretter kom han inn på Odd Isungsets bok "Hvem skjøt William Nygaard?" der forfatteren har funnet en direkte forbindelse med fatwaen.

- Han er nær ved å peke ut medvirkende til skuddene. Det anklages om slett politiarbeid og tafatte myndigheter.

Matt Haig har skrevet en vampyrbok.

- Det er imidlertid en bok like mye for voksne som for Twilight-generasjonen.

Forlaget frister med nyutgivelser av Thorvald Steens historiske romaner, og John Erik Riley og Henrik Langeland kommer med nye bøker.

Forlagssjefen mener at Gaute Heivoll står foran sitt store gjennombrudd. Hans bok Før jeg brenner ned har allerede fått strålende anmeldelser (se Bokavisens anmeldelse). Heivoll pratet selv om prosessen med å skrive boken.

- Jeg hadde skrevet en annen bok nesten ferdig, men den manglet den indre forankring som jeg trenger for å skrive gode bøker. Jeg forkastet boken og var så deppa som bare en forfatter kan bli.

Detaljer om innholdet i hans nye bok, kan man lese andre steder, forfatteren var imidlertid merkbart rørt da han fortalte om hvordan boken blant annet bygger på episoder i eget liv.

- Det er en personlig historie. Den var lett å skrive. Den var vanskelig å skrive.

Jens M. Johansson har skrevet en roman som ifølge Aarø kombinerer det mørke med en subtil humor. Boken er om en forretningsadvokat med en fortid som driver med kampsport.

Hvorfor har du skrevet en bok som dette?

- Den har mye mer temperament enn tidligere bøker. Jeg befant meg på et sintere sted.

- Hvorfor kampsport?

Han forteller om sine radikale foreldre som hadde noe å kjempe for. Hans generasjon derimot manglet noe idealistisk å kjempe for.

- Jeg ønsket å finne noe. Og da er det ikke noe mer håndfast enn å fysisk slåss. Jeg har tilbragt mye tid de siste årene med å se på vold.

Boken er også en historie om vennskap mellom mennesker som møtes i voksen alder.

- Hvor mye er man villig til å ofre for sine venner?

- I forlagets katalog stilles følgende spørsmål: "Kan man egentlig reddes fra seg selv?" Kan man?

- Det er et åpent spørsmål som er vanskelig å svare på. Jeg er ikke sikker på om jeg er enig med det jeg skriver i boken.

Han tenker seg om.

- Man kan nok lære å leve med seg selv.

Jens M. Johansson


Del denne artikkelen på: