Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Do as I Say (Not as I Do) av Peter Scweizer
Hvis du er interessert i avsløringer av folks dobbeltmoral er Do as I Say (Not as I Do): Profiles in Liberal Hypocrisy noe for deg. Hvis du i tillegg er tilstrekkelig høyrevridd, er den et kupp.
Av Bent Johan Mosfjell, 24. Mars 2006, kl. 20.33

Do as I Say (Not as I Do)Det er ofte forskjeller mellom menneskers liv og lære. Scweizer har gjort en grundig jobb med å grave frem fakta fra privatlivet til sentrale personer på den amerikanske venstresiden. Både om kjendiser vi kjenner til i Norge som Michael Moore, Clinton og Raph Nader, men i tillegg om en politiker som Nancy Pelosi.

Pelosi er fra California og leder for Demokratene i Represantenes Hus. Hun er sterk forkjemper for mer makt til fagforeningene og angripe høyresiden for å ødelegge miljøet og være grådige utnyttere av de fattige. Hun og mannen er gode for $50 millioner, det meste knyttet til eiendommer. Deres selskap fikk eksempelvis tillatelse til å bygge en golfbane til tross for miljøprotester. Dette fikk de til bl.a. ved å kontraktsfeste at den skulle være tilgjengelige for de fleste og være miljøvennlig. Folk må betale $275 for en runde golf der og medlemsskap koster $250000. I andre foretak gjør de stort sett bruk av firmaer som ikke tillater fagorganiserte arbeidere.

Scweizer dokumenter hvordan Ralph Nader kontroller et vell av firmaer gjennom skjulte styrer og investerer hardt i store firmaer. For mange er Nader mest kjent som tidligere presidentkandidat for Green Party. Hans karriere bygger minst like mye på å hakke på store firmaer og snakke mot grådighet og stort forbruk. Hans stiftelsers sine donasjoner ligger på 4%, minimum for å få skattefradrag.

Boken er full av andre eksempler, og vil være nyttig oppslagsbok for mennesker som f.eks. vil kritisere Michael Moore eller andre på den amerikanske venstresiden.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: