Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Jenny av Jonas Gardell
I romanen Jenny skildrer Jonas Gardell ungdomstiden. Dette er en tung tid for mange. Jenny opplever en kveld som forandrer hennes liv.
Av Frilansere, 20. August 2006, kl. 22.51

Jenny
Forfatter: Jonas Gardell
Forlag: Tiden Norsk Forlag

Anmeldt av Oda Aarseth.

JennyJuha Lindstrøm mottar et brev fra sin tidligere klasse venninne Jenny. Dette brevet er den første kontakten på 25 år. Juha og Jenny var klassens mobbeofre og var av den grunnen mye sammen.

Handlingen i boken foregår på en skoleavslutningsfest som endrer livet til Jenny. Hun ville egentlig ikke gå, men ble overtalt. På festen skjedde to viktige ting. Jenny blir ikke lenger oversett. Dessuten blir hun voldtatt, og gravid som følge av dette.

Jenny drømmer om å drepe Charlotte på grunn av hennes popularitet. Charlotte er klassens selverklærte midtpunkt, men får ikke den oppmerksomheten hun krever. Hun oppdager imidlertid at Jenny ser på henne og gir henne derfor all sin oppmerksomhet. Dette får klassekameratene til å skjenke Jenny. Hun våkner i et skur uten bukse og truse.

Brevet får Juha til å oppsøke Jennys gjerningsmenn.

Jonas Gardell vil formidle et budskap til alle som har opplevd noe vondt: ”Du kan alltid reise deg og gå til noe annet, til noe bedre”. Du er imidlertid selv ansvarlig for å gjøre dette. Ingen kan gjøre det for deg.

Boken har et interessant budskap og forfatteren lykkes med å formidle dette til leseren. Den er kort og lettlest.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: