Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Journalistjævler av Erik Tumyr
Journalistjævler er en rapport fra bak kulissene i VG, DN og Se og Hør, for de som vil vite litt om hva som egentlig skjer.
Av Frilansere, 29. August 2006, kl. 17.21

Journalistjævler
Forfatter: Erik Tumyr
Forlag: Pantagruel

Anmeldt av Oda Aarseth

JournalistjævlerJournalistjævler skildrer Erik Tumyrs karriere gjennom 15 år i nyhetsbransjen. Han har mottatt den høyeste utmerkelse i norsk presse SKUP-prisen, samt VG-pennen tre ganger.

Boken tar for seg Erik Tumyrs oppturer og nedturer i noen av landets største aviser. Jaget etter den beste saken på godt og vondt. Skuffelsen av å bli slått på målstreken av en konkurrerende avis.

Vi møter Erik Tumyr fra hans første dag i VG og gjennom mange av de største mediedekningene han har stått bak. Om ikke Tumyrs navn automatisk ringer en bjelle, husker man kanskje DN-avsløringen om Røkke og båtsertifikatet. Det var Tumyr som stod bak.

Tumyr kritiserer åpent samspillet mellom medieeierne og deres roller, og viser hvorfor noen saker bevisst velges vekk av redaktører til tross nyhetsverdien.

Journalistjævler retter blikket mot hvor mye arbeid det ligger bak en sak på godt og vondt. Og hvorfor man aldri skal bli uvenner med en journalist. For journalister glemmer aldri. Boken forklarer hvor viktig det kan være å ha venner på den andre siden…

Dette er en bok som viser hvordan visse mennesker tror at de kan overse journalister på grunn av sin egen karakter og rolle i det norske samfunnet. Den viser menneskers arroganse. Noen ser ikke bjelken i sitt eget øye, men krever nyhetsoppslag når andre mennesker gjør tilsvarende handlinger. Med Tumyrs ord: ”Det er disse leggene som smaker best”. Boken viser dette på en god måte.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: