Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Kongepudler av Anonym
Kongepudler er en fornøyelig beretning om de kommende års politiske maktkamp. Overdreven, men treffende!
Av Bent Johan Mosfjell, 26. Oktober 2006, kl. 8.41

Kongepudler
Forfatter: Anonym
Forlag: Kagge

KongepudlerDenne romanen er overdreven. Scært overdreven. Men ikke verre enn at den treffer spikeren ganske kraftig på hodet gang på gang. Boken var en fornøyelse å lese og anbefales på det varmeste. Spesielt til alle politisk interesserte broilere.

Romanens hovedperson er Trond Giske og til en viss grad hans venn Ari Behn. Det er en handling i boken. En gjennomgripende historie med overraskende vendinger. Plottet har en fin blanding av realistiske og urealistiske vendinger. Det bør også nevnes at boken er spennende!

Det er spesielt interessant hvordan boken omtaler det politiske spillet. Det er ikke så ille som det blir fremstilt i boken, men de av oss som har observert politisk virksomhet, gjenkjenner stadig sentrale metoder. Politikken er ikke så skitten som Kongepudler gir inntrykk av, men sannsynligvis mye verre enn folk flest er klar over. Slik sett er Kongepudler en svært vellykket satire.

Jeg synes romanen fortjener at man trekker ut noen høydepunkter:

"Ari var fascinert og imponert. Trond hadde klart å gjøre ham mer interessert i politikk enn han hadde forestilt seg" s 22

"Selv hadde Trond rett og slett ikke hatt tid til å lese romanen, men hadde fått sin informasjonssjef Signe Bjørvik til å lage et resymé slik hun pleide med de viktigste nye romanene." s. 36

"Ellers lot han, i likhet med de andre statsrådene, Bjarne Håkon Hanssen steke i sitt eget fett." s. 65

"Hans Geelmuyden tok en stor slurk av rødvinsglasset. Ari helte opp det som var igjen i flaska, til seg selv." s. 143

"Røe Isaksen valgte til slutt å melde seg ut av Høyre og driver nå et eget nettsted for kjøp og salg av brukte sykler." s. 246

Trond Giske var ikke begeistret for boken som portretterer ham i et lite gunstig lys. På den andre siden er han langt fra den eneste som fremstår som et ufordragelig menneske i denne røverromanen. Boken slår i alle retninger, og andre politikere fremstår som like nakne som Giske selv.

Boken er original og annerledes i forhold til de fleste andre bøker. Den er i tillegg lettlest og egner seg godt som sengelektyre. Kongepudler kommer til å bli mye lest, og det fortjener den!


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: