Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Longyearbyen - Svalbard Historisk veiviser av Kari Holm
Svalbards hvem, hva, hvor og når?
Av Kari Hagen, 16. November 2006, kl. 10.39

Tittel: Longyearbyen - Svalbard Historisk Veiviser
Forfatter: Kari Holm
Forlag: Kari Holm Forlag


Kari Holm.jpgEndelig er den her, en etterlengtet oppdatering av Longyearbyen – Svalbard Historisk veiviser.
På oppfordring fra Henrik Varming, som ettertrykkelig ga beskjed om at ”du er forpliktet” tok Kari Holm bestemmelsen om å skrive den 3. utgaven av boken. Og nå er den her.

Boken avanserer med 50 nye emner, og et mangfold av oppdateringer, i et samfunn med store endringer på kort tid.
Den første utgaven ble til da Kari Holm på 1980-tallet jobbet som guide, og hvor spørsmålene var mange og varierte. Hun så behovet for ett oppslagsverk som var lett å bringe med og enkel å finne frem i. Og det er den.

Alfabetisk tilrettelagt dekker den nå de fleste emner, kjente navn, utrykk og oversikter over Longyearbyens historiske liv.
Lettfattelig og i korte trekk, er den ett glimrende oppslagsverk til bruk for alle.
A5 formatet gjør den lett å bringe med seg, og vil avgjøre enhver diskusjon eller et hvert spørsmål hva angår Longyearbyen og Svalbard.

Mye er skrevet om øygruppen, men liknende informativ og oversiktelig oppslagsverk finnes neppe, og med 250 emner, skulle det meste være dekket.

Blandt de nye emnene kan nevnes omtale og informasjon om Svalbardpostens mange redaktører, lederene av lokalstyret, (som var ett stort arbeid ettersom departementet ikke innesto med noen informasjon) og alle tidligere direktører i Store Norske har også fått sin velfortjente plass.

Da den første boken skulle lanseres i 1990, viste ingen forlag interesse på grunn av det lave leserantallet. Det stoppet ikke Kari, hun etablerte sitt eget forlag.

Den første utgaven ble trykket på Norsk, Engelsk og Tysk og siden oppdatert i 1999.
Denne gangen er boken et samarbeid med Store Norske, og fremstår for første gang med stive permer og ett lengre liv for jevnlige brukere.

Med nærmere tyve års fartstid på Svalbard blant annet som guide, pionèr hva angår kvinnelige langturer på Spitsbergen og en kunnskap om Svalbardhistorien av de sjeldne, legger hun nå pennen ned.
En hederlig innsats, et stort stykke arbeid
Jeg kan bare anbefale


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: