Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Pappa kommer av Inger Lindahl og Gunilla Kvarnstrøm
Forventning og lengsel. Og mye venting.
Av Kari Hagen, 23. November 2006, kl. 10.13

Pappa kommer
Forfatter: Inger Lindahl og Gunilla Kvarnstrøm
Forlag: Gyldendal

Pappa kommer

Aksel skal til pappa. Det er stor glede. Kofferten blir pakket dagen før, og når kvelden kommer virker natten ubegripelig lang. Han vil ikke sove.

Pappa skal komme i morgen tidlig, og Axel er våkner når dagen gryr.
Han er klar. Nå kommer pappa snart.
Bamsen Trygve blir naturligvis også tidlig vekket og gjort klar for avreise, det er så godt å ha noen å glede seg sammen med.

Tiden går utrolig sakte, men pappa skal få en presang!. En tegning blir omhyggelig tegnet og pakket inn i en skoeske med mye teip.
Men pappa lar vente på seg. Kommer han ikke snart?

Aksel og bamsen Trygve speider ut av vinduet, og der! Nå kommer pappa!... Nei. Det var ikke han. Etter gjentatte ganger å ha kjent på gleden for så å bli så utrolig skuffet, blir bamsen Trygve veldig lei seg må trøstes av Aksel. Men han er så trist, så utrolig trist.

Mors forsikringer om at pappa kommer snart, at han ikke har glemt det, må jobbe eller være hjemme hos gullfiskene sine hjelper lite. Gleden blir i takt med tiden som går erstattet med skuffelse og sinne.
Men pappa kommer, plutselig er han der etter noe som føles som en evighet. Men da er både Trygve og Axel sinte. Kjempesinte.
Det blir ingen klem på pappa, men ett realt spark på leggen. Og det g jør vondt, særlig på Aksels tær.

Pappa trøster, plastrer og er lei for at han kom så sent og sakte men sikkert vender gleden tilbake og Axel overrekker med stolthet skoesken med den flotte tegningen.
Bamsen TRygve får også trøst og plaster og etter en stund er de endelig klare for avreise.
De skal til Pappa.

En bok om forventninger og venting. Et barns store forhåpninger som går futålmodighet til i tvil og spørsmål, for så å gå over til sinne og enorm skuffelse.
Og hvor godt det er når sinne og tristhet blir trøstet bort, og gleden sakte med sikkert kommer tilbake.

En litt sår historie, spesielt for de voksne. Man kjenner seg igjen og blir smertlig påminnet hvordan det føles. For mange små er det en velkjent historie det er fint å høre, at det faktisk er ganske vanelig at de voksene ikke alltid er like flinke til å holde det de lover.

En vakker bok om rundt et tema de fleste av oss verken er så glad i å tenke på eller snakke om, men som på enenkelt, lettfattelig og velkjent måte forteller historien om foreldre, barn, forventning, skuffelser og gleder.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: