Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Isdronningen av Alice Hoffman
Denne boken er bare helt ufattelig god!
Av Bent Johan Mosfjell, 18. Januar 2007, kl. 21.35

Isdronningen
Forfatter: Alice Hoffman (hjemmeside)
Forlag: Pax

IsdronningenBoken handler om en dame som da hun var 8 år, ønsket at moren skulle forsvinne. Moren døde samme kveld. Hun lever som et innestengt menneske utifra skyldfølelse, inntil hun flytter til Florida for å bo nær broren Ned. Hun blir truffet av lynet og derifra tar historien skikkelig av.

Vi får spenning, sex, abnormalitet, overraskelser og god moral.

Det skjer noe med mennesker som blir truffet av lynet. Noen dør til og med. Og kommer tilbake til livet. Endret. Vi får et innblikk i deres lidelse. I deres kjærlighet. I deres begjær. I deres svik. I deres muligheter.

Historien er godt fortalt. Den har elementer som ville passet i krimgenren. Små hint som bringer frem en overraskende løsning. Den har også et budskap om at sannhet er nødvendig for å løse problemer. Det verste kan vendes til det beste når frykten fjernes.

"Lykkelig i alle sine dager betyr ikke det samme som lykkelig i all evighet. ... Vi hørte ikke sammen, jeg visste det. Men for denne ene natten var vi fullkomne." (s. 134 - 135)

Boken har en moral om å gripe øyeblikkene, og det gjør boken selv også. Mange perler har fått plass på de 173 sidene. Historien har en helhet, men også sine deler. Det virkelige og det fantastiske kombineres. Av og til er fortellingen på vei inn i fantasy-genren, men så plutselig er vi tilbake til virkeligheten igjen.

Der drømmer realiseres og dør. Der kjærligheten gir frihet. Boken er rett og slett fantastisk.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: