Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Du er ikke den eneste av Trond Arntzen
Dette er en novellesamling som er innom de fleste sinnstemninger, og mestrer dem alle.
Av Rita Bang Kyllingstad, 24. Mai 2007, kl. 9.04

Du er ikke den eneste
Forfatter: Trond Arntzen
Sider: 103
ISBN: 9788203192036
Forlag: Aschehoug

Du er ikke den enesteTittelen på debutsamlingen til Trond Artzen, ”Du er ikke den eneste” gjorde meg noe skeptisk. Men etter hvert som jeg leste boka var det glemt. Arntzen skiver noveller med et enkelt, men virkningsfullt språk. Novellene berører flere temaer og sinnsstemninger. I tillegg til å være godt skrevet er hver i historie sterk nok i seg selv. Det er ikke en samling halvgode noveller, men en godt gjennomarbeidet bok.

Selv om språket er enkelt blir det aldri overfladisk. Å si lite, men å si det som skal sies er en kunst Trond Artzen behersker. Han berører mange temaer, men blir aldri for sentimental eller dyster. Han forteller det bare som det er. Uten å legge for mye til, eller trekke fra.

Som det står bakpå boken en novellesamling som”.. gir et glimt av liv i et stykke samtidsnorge”. Det er ikke spektakulære originale noveller, men godt fortalte historier, og de fleste vil kjenne seg igjen i noen av dem.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: