Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
rolex av Roger Pihl
Herlig bok om oppstart av et genialt firma!
Av Bent Johan Mosfjell, 25. Mai 2007, kl. 11.43

rolex
Forfatter: Roger Pihl
ISBN: 9788281430822
Sider: 296
Forlag: Piratforlaget

rolex av Roger PihlFrederik Viksjø har bygget opp Teo til å bli det ledende norske konsulentselskapet. Han er lei. Da en unik forretningsmulighet dukker opp, tar han sjansen.

Han starter et firma basert på en vidunderlig forretningsidé. Vi skal ikke røpe hva den er, men den gir i hvert fall en svært underholdende, alvorlig og original bok som resultat. Roger Pihls debutroman er strålende. Det er flere grunner til dette.

Boken har et unikt plott. For en gründerbedrift hovedpersonen starter. Det er utrolig, samtidig som man sitter med følelsen av at dette faktisk kan fungere også i virkelighetens verden. Pihl gjør det umulige mulig.

Det andre som slår meg er den elegante oppbyggingen boken har. 83 kapitler av ymse karakter gjør at boken blir svært lettlest. Noen kapitler er nesten identiske og tar 3 sekunder å lese - uten at det virker mistilpasset i boken. Mitt inntrykk er at selv de mest perifere deler av boken bidrar til å skape den stemningen som er naturlig for det livet bokens hovedpersoner fører.

Boken karikerer businessmiljøet på en utmerket måte. Her får de så hatten passer - i både positiv og negativ forstand. Boken er moraliserende på en oppbyggelig måte. Den har et budskap som glir inn blant sidene på en diskre måte som står seg godt til rolex sin unike markedsposisjon.

En lun humor gjør det til en fornøyelse å lese boken. Gode poenger tas på kornet og blir en naturlig del av handlingen. Dette er ikke billig bløtkakehumor, men en mer subtil og intelligent form for fornøyelse.

Språkføringen er elegant og bidrar til bokens mangfold. Dialektvarianter gir boken et ekstra element som absolutt ikke er malplassert. Det eneste jeg reagerte på var den gjentatte bruken av bokstavkombinasjonen "dil". I en sivilisert, global verden bør det skrives deal istedenfor å forsøke å innføre en banal fornorsking.

Det er grunn til å både håpe på og forvente at mange boklesere vil få en særdeles hyggelig stund med rolex. God bok!


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: