Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Blodskrift av Jørgen Jæger
Spennende krim med et plott som holder på oppmerksomheten til siste slutt.
Av Bent Johan Mosfjell, 26. Juni 2007, kl. 13.05

Tittel: Blodskrift
Forfatter: Jørgen Jæger (forfatterens hjemmeside)
Sider: 303
ISBN: 9788204134424
Forlag: Damm

BlodskriftTil å begynne med fikk jeg et inntrykk av at dette var en skikkelig action-krim, men etterhvert oppdaget jeg at den i tillegg hadde et skikkelig solid plott i bunnen.

En tannlege i en liten bygd blir skutt på vei til jobb. Huset der lensmannskontoret holder til, blir påtent og brenner ned. Trusselbrev blir oppdaget og Ole Vik får et kaotisk oppdrag rett i fanget. Han må innrede et provisorisk kontor på et pensjonat og så får han en bombetrussel i fanget. En kasse dynamitt vil bli sprengt om 50 minutter.

Et ankepunkt mot boken er at persongalleriet behandles overfladisk. Vi blir ikke skikkelig kjent med menneskene i boken. Det er litt synd for der vi får et innblikk, virker det svært lovende. Det er den fjerde boken Jæger skriver om Ole Vik og denne anmelderen har ikke lest de tre forrige. Så det er med et forbehold at jeg etterlyser bedre personkarakteristikker.

Derimot er mit klare inntrykk at forfatteren har gjort en bedre jobb i forbindelse med bokens overgrepssak. Denne virker troverdig og jeg skulle ønske at denne dybden kunne komme til utløp også i resten av boken.

Til tross for denne kritikken er det ingen tvil om at boken er svært lesverdig. Språket flyter lett og det er svært enkelt å finne motivasjon til å lese videre. Dette er en bok som leses ut sammenhengende dersom ikke noe annet henger og dekker til horisonten.

Boken er nemlig god på et av kjerneområdene innen krim. Et plott som henger sammen, er vanskelig å gjennomskue og byr på overraskelser. Underveis gjettet jeg på flere skyldige og løsningen var ikke i tråd med mine opprinnelige antagelser. Den falt imidlertid logisk på plass når Jæger sydde sammen hele historien på en fortreffelig måte på slutten.

Den engasjerte krimleseren trenger ikke være redd for å åpne denne boken, den er absolutt verdt de avsatte timene.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: