Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
En rekke avbrutte forsøk av Selma Lønning Aarø
Selma Lønning Aarø har skrevet en meget underholdende bok.
Av Rita Bang Kyllingstad, 11. Juni 2007, kl. 8.32

Tittel: En rekke avbrutte forsøk
Forfatter: Selma Lønning Aarø
Sider: 185
ISBN: 9788202241360
Forlag: Cappelen

En rekke avbrutte forsøkBoken er lettlest, morsom og ærlig. Allerede etter få sider var smilet på plass.

Da jeg leste denne boken tok jeg meg flere ganger i å le høyt for meg selv. Dette er en rekke avbrutte forsøk på å skrive om sin historie. Etter hvert kapittel Selma Lønning Aarø har skrevet har familien, mest moren, kommentert det som er skrevet.

Som mødre flest husker hun forfatterens barndom noen annerledes enn forfatteren selv. Hun er ikke alltid like begeistret for det datteren har skrevet. Det kan vi lese av kommentarer som

"Hva tenker du på når du skriver noe sånt? Er det utelukkende for å henge meg ut? Er det derfor du valgte å bli forfatter?" (s.111)

Dette skrives etter et kapittel hvor forfatteren og hennes mor drar til legen i frykt for at forfatteren har brystkreft. Hun har noen merkelige kuler. Det viser seg bare å være helt vanlige bryster som utvikler seg

Dette er en herlig og lett bok å lese. Historiene er korte og gode. Selv om forfatteren bare forteller hva som skjedde sett i fra hennes ståsted, er de veldig morsomme.

Det er kanskje ikke lurt å skrive sin biografi i mor og fars hage. Det erfarer forfatteren etter hvert. Men akkurat familien innblanding har gjort denne boken til det den er. En festlig bok om oppvekst, om familie og om minner som ingen husker likt. Jeg vil si at familiens avbrytelser noe av det beste med boka.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: