Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Engelen fra helvete av Christopher Moore
En blanding av humor, erotikk og horror på speed...
Av Bent Johan Mosfjell, 22. Juni 2007, kl. 11.51

Tittel: Engelen fra helvete
Forfatter: Christopher Moore (hjemmeside)
Oversetter: Lars Lenth
Sider: 220
ISBN: 9788281870086
Forlag: Baskerville

Engelen fra helveteDet bør være ukontroversielt å karakterisere denne romanen som alternativ.

Erkeenglene Raziel er sendt til jorden for å oppfylle juleønsket til et barn. Han treffer på lille Joshua som nettopp har sett en julenisse bli drept med en spade og ønsker seg julenissen levende igjen. Nå er imidlertid ikke engelen særlig kompetent, så forviklinger oppstår.

Historiens "hovedperson" er en marihuana-røykende politimann med en kona som minner om en symbiose av krigerprinsessen Xena og et klassisk tilfelle av en pasient på lukket avdeling.

Legg til kirkegårdssex, ensomhet, en mannsgris av en flyver som arbeider for narkotikapolitiet, en liten småby hentet rett fra fantasien til David Lynch - og en svært alternativ julefeiring, så får du et inntrykk av en forvirret beretning. Morsom er den imidlertid og det er en sammenhengende historie involvert, hvor merkelig det enn kan synes.

Det er fort gjort å bli revet med. Anmelderen opplevde å glemme å gå av trikken fordi boken tok hele oppmerksomheten. Forundrede blikk fra fremmede grunnet høylytt, upassende latter, var også en del av hverdagen mens boken ble lest.

Selv om boken ikke når helt til topps på den kunstneriske skalaen for utførelse, er det skrivemessige håndverket gjennomført på en solid måte. Skrivestilen passer til boken. Originaliteten er imidlertid bokens store styrke, kombinert med svart humor. Boken var rett og slett fornøyelig lesning.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: