Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Hersketeknikk av Hilde Sandvik og Jon Risdal
Boka har undertittelen ”En slags håndbok”, og det er det boken er. En slags håndbok.
Av Rita Bang Kyllingstad, 13. Juni 2007, kl. 2.11

Tittel: Hersketeknikk
Forfattere: Hilde Sandvik og Jon Risdal
ISBN: 9788243003743
Sider: 234
Forlag: Spartacus

HersketeknikkDet begynner med en liten introduksjon til hersketeknikkens historie. Så følger det kapitler om kjønn og hersking, hersking i parforhold, hersketeknikk på jobben, nettverkshersketeknikk, hersking og debatteknikk o.s.v.

Alle kapitlene har eksempler som illustrer den aktuelle hersketeknikken som blir beskrevet. Det er eksempler fra media, informanter og lignende. Kapitlene er svært informative og eksemplene hjelper til å understreke poengene.

I slutten av hvert kapittel er det en liste med forskjellige hersketeknikker som hører med til temaet som ble gjennomgått. Disse finner man lett igjen bakerst i boken kort forklart, og illustrert med eksempler. Det er også noen hersketeknikker som ikke står i ”selve boken” men bare i listen bak.

Boken er godt skrevet på og lett tilgjengelig. Du kan bruke den som et oppslagsverk, eller lese den fra perm til perm. Det er en liten og kjekk bok som er enkel å bruke. Lurer du på hvordan en spesiell teknikk brukes, kan du slå opp på den i listen. Føler du at du blir utsatt for hersketeknikker på jobben kan du lese i jobbkapittelet.

I denne boken får man en innføring i hersketeknikker, litt om historien og en grei gjennomgang av de forskjellige teknikkene


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: