Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Lakse-enka av Ingrid Bjørnov
En riktig fornøyelig bok om å være sammen med en laksefisker
Av Bent Johan Mosfjell, 11. Juli 2007, kl. 9.29

Tittel: Lakse-enka
Forfatter: Ingrid Bjørnov
Illustratør: Siri Dokken
Uttgitt: 2007
Sider: 111
ISBN: 9788292489529
Forlag: Vega Forlag

Lakse-enkaEn praktisk veileidning for de som er gift med en fiskenerd eller for de som har slike ambisjoner. Med glimt i øyet og mye god humor serveres et unikt innsyn i hvordan det er å leve med en som er hektet på laksefiske.

"En sommer ble jeg bedt om å komme til Stjørdal dagen før jeg skulle spille konsert. Jeg tenkte det var et tegn på lengsel og kjærlighet, men det viste seg å være et tegn på at guttene hadde sluppet opp for agn.

Jeg fikk derfor gleden av å reise oppover sammen med en bøtte levende mark. Marken måtte nemlig fly som håndbagasje, til stor begeistring for kabinpersonalet. Mark kan nemlig ikke ligge sammen med koffertene, for i koffertrommet er det kaldt og da kan de dø." (s. 105-106)

Mitt inntrykk er at forfatteren stort sett treffer usedvanlig godt med sine iaktagelser. Det er tydelig at hun har tilbragt en betydelig mengde med tid med tanker rundt problemstillingen.

Boken er godt komponert, passelig lang og har et tilstrekkelig enkelt og nerdete språk. Illustrasjonene bidrar utvilsomt til å gjøre helhetsvurderingen enda bedre.

Dette er den perfekte gaven til damer som er gift med en mann som liker å fiske.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: