Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
10 m² av Tine Ollendorff og Christian Berset
Alt for hip, men fungerer tildels likevel
Av Bent Johan Mosfjell, 24. August 2007, kl. 11.19

Tittel: 10 m²
Forfattere: Tine Ollendorff og Christian Berset
Utgitt: 2007
Forlag: Kom Forlag
Språk: Bokmål
ISBN: 9788292496473
Antall sider: 96

10 m²I disse dager flytter tusenvis av studenter inn på ørsmå hybler. Hvordan skal de innrede sitt nye hjem, stedet der de skal leve i flere år fremover? Denne boken prøver å gi noen tips og litt inspirasjon i den sammenhengen.

Utgangspunktet for boken er altsåb åde praktisk og interessant. Dessverre så bommer man tildels fullstendig i forhold til målgruppen. Man prøver å skape 10 alternative innredninger basert på 10 karikaturer av ulike personligheter. Surfe Siv og Rocke Ronny er de to første og allerede da er man langt ute i grøfta.

Problemet er at man forsøker å gjøre det alt for kult og hipt. Dette er omtrent som en programleder på et musikkprogram for ungdom på tv - etter at hun har røyka svært mye forbudte substanser. Forfatterne har ikke laget 10 hjem, men noen virkelig fantasifulle freakshow. Noen burde forresten bedt innrederen om å dempe sin pute-fetish.

Til tross for disse åpenbare svakhetene, de første innredningene er verst, så er ikke boken uten kvaliteter. Den klarer å få frem at en studenthybel ikke trenger å forbli A4, den kan bli til hva som helst. Dette er en viktig lærdom som heldigvis formidles klart og tydelig.

Likeledes får boken frem en rekke praktiske muligheter. Finlesning av boken kan gi mye konkret inspirasjon til hvordan ting de facto kan utføres. Arealtegningene bidrar til å gi en god romfølelse.

Boken har mye bilder med kommenterende tekst. Blandingen funger bra, men av og til blir teksten alt for svulstig. Illustrasjonene er gjennomgående flotte og gir et oversiktlig inntrykk av hvordan rommet er.

Boken kan absolutt anbefales for nye studenter, men vær forberedt på å trekke mulighetene ned på landjorden.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: