Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Heksen fra Portobello av Paulo Coelho
Nok en magisk fortelling fra Paulo Coelho.
Av Rita Bang Kyllingstad, 9. September 2007, kl. 19.21

Tittel: Heksen fra Portobello
Forfatter: Paulo Coelho (Forfatterens hjemmeside og forfatterens blogg)
Oversetter: Kari og Kjell Risvik
Utgitt: 2007
Sider: 320
ISBN: 9788280871947
Forlag: Bazar

Heksen fra PortobelloDen boken handler om å finne seg selv, og å være tro mot seg selv. Den handler om Guds kvinnelige ansikt, den store Mor. Heksen fra Portobello har i så måte ikke et nytt tema. I hvert fall ikke hvis man har lest tidligere bøker av Coelho. Det er ikke første gangen han skriver om den kvinnelige kraft innen religion.

Det som er bra med denne boken er at historien som fortelles ikke blir mystifisert mer enn nødvendig. Hovedpersonen forholder seg ikke til det som skjer, det alternative om du vil, som om det ikke skulle vært noe annet enn helt naturlig. Som sagt handler det om å finne seg selv. Dette er en oppgave du selv må utføre. Som han skriver;

Stakkars dem som leter etter gjetere i stedet for å lengte etter frihet. Et møte med den høyere kraft er innen alles rekkevidde, men det er fjernt fra dem som overlater ansvaret til andre. Vår tid på jorden er hellig, og vi bør feire hvert øyeblikk.” (s. 24)

Vi møter mange forskjellige mennesker som deler sin historie om Athena, eller Sherine som hun er døpt. Eller om Hagia Sofia som etter hvert blir kjent som heksen fra Portobello. Det er altså gjennom andre vi lærer henne å kjenne. For hvem er det egentlig som kjenner oss best? En selv, eller de rundt en?

Dette er en bok man godt kan lese flere ganger uten å bli lei av den. Den er magisk, men som nevnt tidligere, ikke så mystisk. Heldigvis vil jeg si, for det kan fort bli for mye mystikk. Historien er god nok i seg selv, den blir ikke pakket inn i overflødigheter.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: