Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Dante – Den guddommelige komedie – Helvetet
Interessant, men tam
Av Tom Arnesveen, 9. November 2007, kl. 12.10

Tittel: Dante – Den guddommelige komedie – Helvetet
Forfatter/tegner: Marcello Toninelli
Oversetter: Bodil Moss
Utgitt: 2007
ISBN: 978-82-92635-01-8
Sider: 99
Forlag: TransFe:r Forlag

HelvetetDette er en svart-hvitt-tegneserie av Marcello Toninelli som først ble utigtt i Italia i 1968, så etter noen endringer i 2004 som første bok i en trilogi. Den norske utgivelsen er på nynorsk. Serien er delt opp i 34 sanger (kapitler) og er bygd opp i stripeformat. Boken er en parodi på Den guddommelige komedie av Dante Alighieri, som jeg dessverre ikke har lest. På mange av sidene er det dessuten sitater fra originalen, tatt fra den norske oversettelsen fra 2000. Jeg oppfattet ikke serien som spesielt parodierende; morsomhetene kom mye fra urelaterte sluttpoenger.

Tegningene er stort sett enkle og fine – iblant spesielt bra – men en del av de er litt kjedelige og uttrykksløse, noe som kan distrahere fra poengene. Miljøene hovedpersonene går gjennom (i Helvete) gir dog omgivelsene litt variasjon.

Humoren syns jeg var OK; jeg smilte et par ganger i løpet av boken. Mange av stripene mangler nesten et sluttpoeng. Det hele blir for tamt. Jeg regner også med at noen av ordspillene er langt unna de på originalspråket.

Selv ble jeg langt fra satt i kne av boken til tross for et interessant konsept, men den kan anbefales til spesielt interesserte.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: