Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Monster av Knut Nærum
Skremmende god underholding.
Av Rita Bang Kyllingstad, 22. November 2007, kl. 4.51

Tittel: Monster
Forfatter: Knut Nærum
Utgitt: 2007
Sider: 311
ISBN: 9788202274221
Forlag: Cappelen

MonsterMonster er en skremmende bok på mange måter. Isbjørnene vandrer sultne på mennesker fra nord til sør, og Siv Jensen er statsminister. I takt med den globale oppvarmingen endrer både natur og isbjørnene karakter. Det viser seg at isbjørnene nå kan overleve i varmere temperaturer blant annet. De begynner å vandre mot der maten befinner seg. Nemlig der menneskene er. Der er det rikelig med søppel, og ikke minst ferskt kjøtt.

I Monster er det flere som mister livet. Isbjørnangrepene blir blodig beskrevet, men uansett hvor ekkelt det kan være blir det en eller annen måte elegant når Knut Nærum fører pennen. Han kan kunststykket å skrive en lettlest bok uten at historien må lide. Dette er ingen tung bok, men god underholdning. På ingen måte en faktabok, men festlig tankespinn. Nydelig skrevet, med en undertone av humor hele veien.

Hun og jeg hadde skværet opp. Vi hadde ikke blitt kjærester igjen, men var enige om at vi kunne ligge med hverandre allikevel. ... Jeg trengte bare Lillian og var fornøyd så lenge hun ikke ropte andres navn når det gikk for henne, da selvfølgelig med unntak av Jesus” (s. 173-174)

Ikke bare er dette en god bok, men bildet på baksiden er i seg selv verdt prisen.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: