Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
1001 bøker du må lese før du dør
Som å ha sin egen bibliotekar
Av Rita Bang Kyllingstad, 18. Desember 2007, kl. 7.37

Tittel: 1001 bøker du må lese før du dør
Forfatter: Peter Boxall (red.)
Utgitt: 2007
Sider: 960
ISBN: 9788245808353
Forlag: Orion

1001 bøker du må lese før du dør1001 bøker du må lese før du dør er en fin oppslagsbok. Dette er en oversikt over forskjellige bøker man tydeligvis skal lese før man dør. Jeg for min del hopper glatt over en del av dem, mens andre igjen settes opp på listen som ”må leses”. Dette er en fin bok å bruke for å finne gode bøker man kan lese mens man fortsatt er i live.

Hver bok er beskrevet på en halv til en hel side. Omtalene er velskrevet og informative. Det står også når boken først er utgitt, når den er utgitt, originaltittel og når forfatteren ble født og eventuelt døde. Estetisk sett er boken flott gjennomført: Illustrasjonene er vakre, designen er god, den lukter til og med godt.

Av disse 1001 bøkene finner du gamle gode klassikere, gamle og nye perler og en og annen bok du kanskje ikke har hørt om før. Er det en bok du ”burde” lest, som du ikke har fått tid til, kan du i hvert fall lese om den.

Boken er lagt opp på en god måte, noe som gjør den meget anvendbar. Det er et tittelregister, et forfatterregister samt et generelt register. Selve boken er delt opp i fire tidsepoker; før 1800, 1800-tallet, 1900-tallet og 2000-tallet. Dette gjør boken lett å slå opp i. Enten du vet om en forfatter du vil lese noe av, bare har tittelen på en bok, eller er ute etter litteratur fra 1800-tallet.

Selvfølgelig må man utelate noen når man kun velger ut 1001 bøker. Jeg stusser likevel ved at klassikere som Odysseen av Homer og Den gudommelige komedie av Dante ikke er blant bøkene man bør lese før man dør. Ellers savner jeg forfattere som; Charles Bukowski, J K Rowling og Roald Dahl. Men tross det må jeg si at det er et godt utvalg av gode bøker, og noen synes jeg selvfølgelig er mindre gode. Sånn vil det alltid bli når det lages et slikt utvalg.

Det kan også nevnes at av de 1001 bøkene som er tatt med i denne boken er 25 av de norske.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: